Så har då Callaway äntligen börjat leverera sin RAZR Fit Xtreme, uppdateringen av företagets första justerbara driver, RAZR Fit, som användes av både Ernie Els och Phil Mickelson under 2012.

Enligt Alan Hocknell, Callaways utvecklingschef, är RAZR Fit Xtreme den längsta justerbara drivern på marknaden, genom användningen av de många olika materialen som klubban är tillverkad i.

Som föregångaren har RAZR Fit Xtreme en topp i superlätt kompositmaterial och träffytan i titan har nu försetts med Speed Frame Face-teknik samt en tyngdpunkt som ligger 30 % lägre än föregångaren. Detta ger en utökad trampolineffekt över större delen av träffytan och 200-300 rpm lägre backspinn för bättre bollflykt.

Huvuden med loft på 8,5 till 10,5 grader är 440 cc för lite bättre spelare, medan mer högloftade huvuden är 460 cc för mer förlåtande egenskaper. OptiFit-tekniken för justering består av en hosel som ger dig möjlighet att ställa klubban öppen, neutral eller stängd samt två vikter (1 och 13 gram).

Standardpriset på 3 995 kronor inkluderar ett val av de två dyra skaften Aldila Trinity, med företagets tre patenterade tekniker RIP, S-Core och Micro Laminate) samt Matrix 7M3 Black Tie, ett tyngre skaft med lägre utgångsvinkel och mindre backspinn.

Det kanske minst tekniska, men ändå ganska spännande, med nya RAZR Fit Xtreme Driver är udesign™, där man kan välja bland åtta olika färger på både toppen och sulans så kallade hästsko samt också välja en lasergraverad text på sulan.

Länkar