Puma Golf släpper nu skon Ignite Proadapt – en golfsko som Puma utvecklat med feedback från sin stjärnspelare Rickie Fowler. Det här är den sko han hade på fötterna när han för några veckor sedan vann Waste Management Phoenix Open.

– När vi designar och utvecklar våra golfskor, jobbar vi ihop med våra tourspelare och drar nytta av deras feedback så att våra skor har den känsla och prestanda som världens bästa golfare vill ha, säger Andrew Lawson, Footwear Product Line Manager på PUMA Golf. Rickie Fowler var involverad redan från ett tidigt skede i den här skon och önskade en sko med massor av stöd och riktig premiumkänsla. Bättre golfare kommer att älska de här skorna för deras kombination av hög komfort, maximal stabilitet, fäste mot marken och rörelse genom golfsvingen.

IGNITE PROADAPT kommer med ett års vattentäthetsgaranti och har följande teknologier från PUMA:• Pro-Fit Insole – En extremt mjuk fotbädd som ändå ger stöd åt hålfoten. Den ger bra passform, rejält med stöd och komfort som räcker hela rundan och mer därtill.
• Adaptive Fit System – Ovandelen har försetts med en mjuk stoppning runt kragen i form av en bootie-konstruktion. Det ger komforten från en löparsko, men den stabilitet och det utseende som en duktigare golfare kräver.
• Atlantis Leather Upper – Det är skillnad på skinn och skinn. Vi använder ett ultrapremiumskinn i ovandelen som har en fantastiskt mjuk känsla och premiumlook.
• IGNITE Foam – Ett revolutionerande PU-skum i mellansulan som ger tillbaka den energi som varje fotisättning skapar. Resultatet är fantastisk komfort, mindre trötta fötter och ben samt en sko som är skön från första steget.
• Pro-Form TPU – Yttersulan är tillverkad i hårdare TPU som ger stabilitet, fäste och hög hållfasthet på alla underlag.
• Tornado Cleat – Mjukspikar med låg profil ger utmärkt fäste och hög hållfasthet. Enkla att byta ut tack vare Fast Twist 3.0 system.

PUMA IGNITE PROADAPT kommer i en White/Gray Violet färgställning, plus i specialmodeller för några av de större tävlingarna under året med start nästa vecka och Arnold Palmer Invitational. Skorna finns i butik runt 1 april (och det är inget aprilskämt). Priset är 1999 kronor och specialmodellerna kostar sannolikt ett par hundralappar till.

Länkar