Varannat år är det högtid för Titleist-fansen. Då släpper det omåttligt populära märket nya järnklubbor och 2017 är inget undantag. Modellerna har som brukligt namn efter året efter lanseringen och i nya 718-serien finns inte mindre än tre AP-modeller samt nya T-MB, CB och MB.

Mest intressant i sammanhanget är kanske AP3, en innovativ design med ett ihåligt blad, en het träffyta och en kombination av längd och massor av förlåtande egenskaper. Inte alls dumt!

Längsta järnen
Titleist menar att man lagt ihop det man lärt sig av AP1 och AP2 – samt inspirerats av konceptmodellen C16 – och kommit fram till den längsta järnklubba Titleist någonsin gjort. Ja, att bollen går långt alltså.

– "AP3 representerar det bästa av två världar”, säger Josh Talge, VP of Marketing. "Här får du längd och förlåtande egenskaper som en spelförbättrande klubba, men med utseende och känsla som en klubba för bättre spelare"

Den ihåliga konstruktionen har en tunn och mycket flexibel så kallad L-Face-insert, stort motstånd mot vridning via i snitt 84,9 gram volfram per huvud, placerat lågt och i tån på långa och mellanjärn för högre bollhastighet över hela träffytan.

Du kan beställa AP3 från järntre till pitching wedge samt en 48° mellanwedge. Redan 14 september kan du prova ut dem och de kommer till shoparna 29 september. Ungefär tiotusen får du ge för sex järnklubbor.

Mix and match
Utöver AP3 finns alltså fem ytterligare modeller i 718-serien och de har alla uppdaterats och förfinats för att ge dig maximal nytta. För att också passa ögat bjuder Titleist på möjligheten att blanda fritt och göra ett combo-set som passar dig perfekt.

Proffsen har redan börjat blanda, de fick tillgång till nya Titleist 718-järn i slutet av juni och Justin Thomas vann PGA Championship med ett helt 718 MB-set medan Jordan Spieth hade en 718 T-MB järntrea när han vann The Open.

Med lite tur får jag prova alla modeller inom kort och återkommer då med en utförlig recension. Under tiden kan du läsa mer om Titleists nya 718-serie här.

Länkar