I den aktuella vår- och sommarkollektionen från Abacus finns en så kallad Cocona-teknik där naturliga och aktiva partiklar med mikroporer införlivas i fibrer, textilier och polymerer och beläggningar. I laboratorietester har de aktiva partiklarna visat sig förbättra prestationen i med mellan 30 och 50 %.

Cocona är ett material som utvinns ur naturliga fibrer från kokosnötens skal och innehåller aktivt kol, som i sin tur absorberar UV-strålning för att skydda huden från solens skadliga strålar samt ger en ökad kylningseffekt och minskade luktproblem.

Abacus innovativa teknik är ett bra tecken på hur modebranschen jobbar alltmer på att kombinera form med funktion. Utöver de vanliga plagg som försetts med Cocona-tekniken finns även ett par finurliga lösa ärmar, "UV cut sleeves", som är ett smidigt alternativ till en långärmad tröja. Enkla att dra på och av och ett utmärkt sätt att skydda armarna när solen steker.

Solskydd lär också behövas när Solheim Cup-laget, som har Abacus som officiell klädleverantör, tar sig an USA på Colorado Golf Club i mitten på augusti. Förberedelserna pågår och kaptenen Lotta Neumann och vice-kaptenen Annika Sörenstam funderar på sina wild card-alternativ som offentliggörs 4 augusti efter Women’s British Open på anrika Old Course i St. Andrews.

 

Länkar