Callaway fick ett litet PR-problem när kända golfnördsiten My Golf Spy sågade deras golfbollar och menade att "soft is not long". De som liksom jag själv gillar den smöriga känslan blev dock sannolikt inte avskräckta, men nu har man ändå designat om bollen och släpper nästa generation Chrome Soft och Chrome Soft X.

Tourbollens prestanda har nu enligt Callaway lyfts till en helt ny nivå. Båda versionerna är omarbetade och ska nu ge mer bollhastighet och längd utan att man som spelare därför ska bli av med den härligt mjuka känslan eller underbara spinn som både Chrome Soft och Chrome Soft X levererar.

I den nya versionen har den inre delen av Chrome Softs Dual SoftFast-kärna gjorts 34 procent större medan den tunnare ytter, grafenförstärkta delen är tunnare för högre bollhastighet och mer spinn med wedgarna. Ett nytt mantelsystem bidrar ytterligare till högre bollhastighet.

Ett tunnare uretanskal ger mindre spinn på långa slag för mer längd medan den mjuka känslan och kontrollen kring greenerna finns kvar. Ett nytt aerodynamiskt dimple-mönster ger högre utgångsvinkel, högre bollflykt och därmed mer carry.

Chrome Soft X har liknande förändringar där en större SoftFast-kärna och ett tunnare skal samt två samverkande mantellager ger högre bollhastighet. Även här är dimplemönstret nytt, och ger lägre luftmotstånd, penetrerande bollflykt och mer längd.

Enligt uppgifter har Callaway investerat uppåt 50 miljoner dollar i sin bollproduktionsanläggning och tillsammans med den utmärkta forsknings- och utvecklingsinsats som gjorts kan vi nog alla tryggt lägga Chrome Soft och Chrome Soft X i bagen även 2020 och framöver.

De nya bollarna kommer till butikerna 2 april och kostar 499 per dussin. De finns i diverse olika varianter: vita, gula, med olika Truvis-tryck ("fotbollen") samt med Triple Track-siktlinjer (för enklare sikte).

Länkar