Mizunos tillverkning av högklassiga klubbor har de senaste åren kompletterats även med golfbollar, och många har fallit för de olika modellerna, från premiumbollarna MP-S och MP-X till JPX-serien med JPX-s och den högteknologiska femdelsbollen JPX Platinum.

Nu lanserar Mizuno en ny och avancerad JPX-boll med mikrodimples och en större lågkompressionskärna – företagets mjukaste tvådelsboll någonsin. Den nya lågkompressionskärnan gör att du slipper välja på längd från tee och känsla kring greenerna.

Ett slitstarkt skal av flera polymerer ger tillsammans med kärnan den mjuka känsla du vill ha när du ska slå finesslag kring greenerna. På köpet får du högre bollhastigheter även om du inte har svinghastighet i tourklassen.

Mizunos unika skal med mikrodimples, totalt 512 stycken, ger medelhög till hög bollbana och ger JPX-bollen bättre aerodynamik under en längre del av bollbanana och därmed också längre och rakare slag i såväl värme och torka som i kyla och regn. 

Inget svenskt pris har meddelats, men 27 euro per dussin har nämnts så 299 kronor för 12 bollar känns som en rimlig gissning.

Länkar