Srixon presenterar nu elfte generationen av sin utmärkta boll Soft Feel, och menar att den lägre kompressionen förvisso kan ge något lägre bollhastighet, men ändå bättre resultat via bättre utgångsvinkel och spinntal.

Med en kärna som har ett mjukt centrum och blir fastare längre ut blir effekten i princip som en boll med flera kärnor trots att det är en ren tvådelsboll. Den mjuka känslan finns kvar och det nya dimple-mönstret –med 338 dimples – motsvarar det som Srixon har på sina tourbollar Z-Star. Detta ska ge bättre aerodynamik främst i vinden och leverera både mer längd och mindre spridning.

Skalet på Soft Feel är bara 1,6 millimeter tjockt (eller tunt kanske jag borde skriva), men har också lite högre densitet än normalt på lågkompressionsbollar. Detta ska ge lite spinn kring greenerna – något som annars sällan eller aldrig fås med tvådelsbollar.

Du kan köpa nya Srixon Soft Feel i vitt eller gult för herrar alternativt vitt eller rosa för damer (sannolikt samma boll för den som i Pride-tider inte vill bry sig om kön) och priset är rimliga 249 kronor per dussin.

 

Länkar