För oss som fortfarande håller fast vid idén att grejer först och främst måste vara snygga har det kommit en hel del lull-lull från flera tillverkare och jag håller på att prova ett combo-set som är riktigt trevligt. Nu gör Callaway plötsligt slag i saken och levererar fina grejer som man ju direkt blir sugen på att prova.

Apex MB
Först ut är helblad som förärats det gamla Hogan-namnet Apex. Callaway Apex MB levererar en utsökt bladform som passar för de riktiga finsmakarna. Här krävs det att man har lite koll på vad man gör, men i gengäld levererar de Triple Net Forging-smidda huvudena i mjukt kolstål en härlig känsla och det där härligt köttiga bladljudet.

Någon direkt hjälp finns väl inte att få – och efterfrågas kanske heller inte av den tänkta kundgruppen. Men tyngdpunkten har i alla fall optimerats för kontroll och 20V-grooves sägs kunna minska risken för flyers från ruffen.

Du kan få nya Apex MB från J2 till AW och utöver den vanliga Chrome-finishen finns även en skönt mörk Raw-finish som dessutom lär mogna ytterligare med tiden. Schysst!

X Forged
För den som vill ha något lite mer hjälp kommer också en uppföljare på Callaways omåttligt populära X Forged, även dessa Triple Net Forging-smidda för härligt mjuk känsla. Som cavity back-klubba med noggrant konfigurerade sulor och progressiv tyngdpunkt sägs det här vara en perfekt kombination av precision och pricksäkerhet med precis lagom mycket förlåtande egenskaper i en klassisk finish.

X Forged kommer också med samma 20V-grooves som Apex MB, vilket alltså är tänkt att ge kontroll och förutsägbar spinn i alla lägen utan att påverka det rena utseendet när man står över bollen. Bladet är något längre och huvudet en aning större, men vi pratar inte om några enorma skillnader.

Combo-set
Föga överraskande har proffsen fått prova grejerna redan, men vi vanliga dödliga får vänta på de nya finklubborna till 26 januari. Då får vi slanta upp knappt elva tusen för sju klubbor – oavsett set. Jag har redan hört mig för om möjligheten till ett combo-set och med liknande topplinje samt möjlighet till custom-justeringar av de smidda huvudena menar Callaway att det inte ska vara några problem.

Länkar