Redan nu börjar nyheterna komma från alla större golfleverantörer. Wilson har en del på gång, men först ut är bagar. Kanske inte så sexigt, men den fräcka Nexus-bagen med "exoframe" kommer nu i en ny version – både som bärbag och vagnbag – och den har sällskap av ett gäng andra bagar.

Wilson Staff neXus II som bärbag har fått en ny Exo-Frame-konstruktion med 360 grader integrerad mekanism och en robust aluminiumram. Hela botten ligger plant mot marken när du ställer ned bagen och den står därför stabilt även om det är lite blåsigt. Som vagnbag har den tiodelad topp (fem som bärbag) och fyra fullängdsdividers (tre som bärbag) och den finns i flera olika schyssta färger. Båda kostar 1800 kronor.

Lättviktaren Ionix klockar in på bara 1,9 kilo och är en utmärkt bag för den som bara vill slänga upp bagen på axeln ochspela några rundor utan att ta med för mycket packning. 1400 spänn är rimligt dessutom. Ska du ha mycket packning finns i stället ProStaff (både som bärbag, och vagnbag, 1200 kronor) eller den vattentäta Dry Tech (även den som bärbag, 2200 kronor och vagnbag, 2500 kronor).

Mycket prisvärda således, och Wilson presenterar de nya bagarna på golfmässan i nästa vecka så att du ska kunna beställa dem i shopen relativt snart.

Länkar