Big Bertha OS som kom 2016 var mycket populära bland de spelare som hellre scorar bra än skryter med hur vassa blad de har i bagen. Uppföljaren, 2019 års Big Bertha är en samling järnklubbor och hybrider som får ditt scorekort att se prydligt ut.

Callaway berättar själva att de senaste klubborna med det klassiska Big Bertha-namnet är företagets mest lättspelade distansjärnklubbor samt hybrider med den patenterade Jailbreak-tekniken, vilket gör dem till det perfekta valet för dig som vill ha spelförbättrande klubbor.

Callaway Big Bertha-järnklubbor
De nya Big Bertha-järnklubborna bygger på en så kallad Suspended Energy Core som är "motorn" i klubban. Här finns egenskaper som gör det enkelt att få upp bollen, ger bra längd och dessutom ett skönt ljud och tillhörande skön känsla.

Via en så kallad MIM-konstruktion har flytande volfram injicerats i det gjutna huvudet så att tyngdpunkten kunnat placeras lågt och långt bak. Detta ger högre utgångsvinkel och har givit Callaways tekniker möjlighet att göra en ny, ännu tunnare 360 Face Cup-träffyta som har en trampolineffekt som man säger ger "super-long ball flights".

Big Bertha-järnklubbor med Smoked PVD Finish kommer till shoparna i mars och du får pröjsa 8999 för ett set med stålskaft eller 10499 med grafit.

Callaway Big Bertha-hybrider
I de nya Big Bertha- hybriderna finns nu för första gången Jailbreak-tekniken samt ett nytt system för justeringsmöjligheter. Tillsammans ska detta ge högre bollhastighet och optimala utgångsförhållanden för att både ge mer längd och bättre prestanda överlag.

Jailbreak-tekniken som vi tidigare stiftat bekantskap med i Callaways Epic- och Rogue-serier består av två internal stålstänger som håller ihop huvudet och gör att allt flexande koncentreras till träffytan där trampolineffekten förstärks. En ultratunn Hyper Speed Face Cup-träffyta i Carpenter 455-stål bidrar till konsekvent höga bollhastigheter över hela träffytan så att även orena träffar flyger relativt långt och rakt.

Callaway har också tagit fram en OptiFit Hosel som är kortare och lättare, vilket gjort att man kunnat omfördela vikt och därmed optimera tyngdpunktens placering för ännu bättre utgångsvinkel och mer imponerande bollflykt.

Hybriderna finns från H3 till H8 och har en progressiv huvudform man säger ska vara både förlåtande och visuellt tilltalande för golfare på alla nivåer. Även dessa kommer i mars och kommer att kosta 2799 kronor styck.

Länkar