För mig är ECCO lika med komfort. Jag kan knappt räkna hur många ECCO-golfskor jag har, och de har alla det gemensamt att det bara är att slita upp dem ur lådan, dra på dem på fötterna och traska rakt ut på banan. Skoskav? Inte en chans!

ECCOs Casual Hybrid-serie är en samling eleganta sportskor och modernt klassiska golfskor som ger samma härliga komfort som alla andra golfskor från ECCO, bland annat genom den utmärkta stötdämpningen via en flexibel PU-mellansula med permanent minne och ECCO Freedom Fit, som kombinerar en bättre passform i hälen med mer utrymme för främre delen av foten så att tårna kan röra sig naturligt.

Alla ECCO:s hybridskor har också den utmärkta yttersulan E-DTS med gjutna greppdubbar i slittåligt TPU-material som ger hundratals greppvinklar för ett oöverträffat grepp på golfbanan.

ECCO Casual Hybrid har försetts med lyxiga skinn och utpräglade profiler samt är mycket vattentåliga via den egenutvecklade ECCO HYDROMAX™-behandlingen. Varje sko har också en särskild iläggssula i skinn som kan kompletteras eller tas bort, och därmed anpassa vidden.

Som alla ECCO:s golfskor är ECCO Casual Hybrid tillverkade i ECCO:s egna fabriker med direktgjutningsprocessen. Det här fäster ovandelen mot yttersulan och ger en sko i ett stycke utan behov av limning eller sömmar. Bland fördelarna märks en rejäl och vattentät försegling.

De eleganta modellerna (Wingtip) kostar 1500 kronor medan Sneaker-modellerna går på 1400 och är utmärkta såväl till vardags som på banan. Jag har själv ett par som jag går i dagligen och har bytt dem till en ny modell årligen nästan sedan den första Street-modellen kom.

Bland de tourspelare som bär ECCO Golf-kollektionen på banorna märks utöver den ikoniske Fred Couples även Ernie Els, Graeme McDowell, Thomas Bjørn, Thongchai Jaidee, Will Wilcox, Ben Evans, Jim Renner, Caroline Masson, Gerina Piller, Jennifer Johnson, Kendall Dye, Pernilla Lindberg, Therese Koelbaek and Liz Young.

Nyligen skrev även Peter Hanson på för ECCO och den sexfaldige ET-vinnaren och dubble Ryder Cup-spelaren kommer att spela i ECCO-skor av olika slag som en av ECCO:s golfambassadörer.

Länkar