För de som inte tvunget måste spela "den där" bollen finns massor av alternativ på marknaden. Bridgestones e6 Speed och e6 Soft är två av de alternativen.

Bridgestone har bedrivit en utprovningsverksamhet för sina bollar sedan 2007 och med feedback från över två miljoner användare har man förbättrat och förfinat sina e6-modeller.

Företagets egna tester visar att e6-serien är 9 yards längre och 31% rakare än konkurrentbollar - men det är siffror som kommer i ett pressmeddelande och kanske ska tas med en skopa salt.

De två bollarna har lite olika karaktär, e6 Soft ger bra känsla och minskad spinn med drivern medan e6 Speed som namnet antyder har mer distanskaraktär. Båda har ny så kallad Delta Dimple Technology för bättre flygegenskaper.

De finns båda i shopen redan nu och kostar 329 kronor per dussin, klart prisvärt. Vill du ha en premiumboll och har råd att betala lite mer är Bridgestones fyra B330-modeller värda en titt. De spelas också av diverse tourstjärnor som Tiger Woods, Bryson DeChambeu m.fl. Även Anna Nordqvist hade en B330 i bagen när hon nyligen satte banrekord och vann en LPGA-tävling.

Länkar