Ecco Golf ligger långt framme när det gäller innovationer i golfskobranschen och utökar i vår- och sommarkollektionen sin BIOM Hybrid 3-serie för damer. Den mycket populära och helt vattentäta GORE-TEX-modellen kommer i ett antal slående vår- och sommarfärgkombinationer med elegant Derby-snörning.

Skon har den banbrytande TRI-FI-GRIP-yttersulan och är det senaste steget i evolutionen av varumärkets flerfaldigt prisbelönta och bästsäljande BIOM Hybrid-serie.

TRI-FI-GRIP säkerställer zonuppdelade universalprestanda via tre segment, ett för stabilitet, ett annat för slitstyrka och ett tredje för rotationsstöd.

Zonstrukturen är resultatet av intensiv forskning och dataanalys i Ecco Golf-labbet. De bygger alla på ultraslitstark TPU, vilket betyder att skorna kan bäras både på golfbanan och på stan utan att prestandan påverkas.

TRI-FI-GRIP-zonprestanda:

  • Zon 1 levererar enastående sidostabilitet genom hela svingen
  • Zon 2 utgör mitten av yttersulan och är utformad för att garantera gångkomfort både under rundan och efteråt. Här finns också en extra slitstark del i hälen där skorna annars brukar slitas hårdast
  • Zon 3 är en särskilt utvecklad rotationsdel avsedd att optimera rörelsen i framfoten genom smala, rundade greppdubbar som bidrar till snabb och enkel rotation genom svingen

Chefsdesignern Andrzej Bikowski sökte nya sätt att vidareutveckla den enastående skon för att ge en ny och fräsch look.
”Genom att bygga vidare på framgångarna för den enormt populära BIOM Hybrid 3-modellen ville vi fortsätta på den inslagna vägen och vidareutveckla skons look samt introducera ny, modern och genomtänkt design. Med dessa nya stilar breddar vi sortimentet och spår fortsatta framgångar för den här enastående skon under 2019.”

Bland övriga egenskaper för damskon BIOM Hybrid 3 märks:

  • En ovandel i Eccos egna Racer-jakskinn med överlägsen ventileringsfunktion och slitstyrka
  • 100 % vattentätt GORE-TEX-skydd
  • Möjlighet att välja BOA-snörning för optimal passform
  • Ecco Freedom Fit som kombinerar en bättre passform i hälen med mer utrymme för främre delen av foten så att tårna kan röra sig naturligt
  • BIOM Natural Motion-teknik som ger bättre kontakt med marken samtidigt som den anatomiska lästformen ger överlägsen dämpning och avancerat stöd
  • Urtagbara innersulor i Ortholite som ger långvarig stötdämpning och enastående ventilering samt möjlighet till extra vidd

Som alla golfskor i Ecco Golfs vår- och sommarkollektion 2019 tillverkas BIOM Hybrid 3 i företagets egna fabriker där Fluidform-teknik används för att kombinera ovandelen och yttersulan, vilket ger en slitstark och mjuk integrering av sulan och ovandelen i skinn utan behov av limning eller sömmar. Bland fördelarna märks flexibilitet, slitstyrka och låg vikt.

Du som vill köpa ett par av Eccos nya BIOM Hybrid 3 för damer får betala 2000 kronor, vilket är prisvärt för en sko med komfort redan från första steget. Om du inte är så sugen på att knyta skor kan du för bara ett par hundralappar till få dem med Boa-snörning i stället.

Några av de tourspelare som bär Eccos golfskor på tävling runt om i världen är Europas Ryder Cup-kapten Thomas Bjørn, Fred Couples, Lydia Ko, Minjee Lee och Caroline Masson.


Om Ecco
Ecco är en världsledande skotillverkare som kombinerar stil och komfort. Eccos framgångar bygger på produkter med perfekt passform och skinn av förstklassig kvalitet. Ecco äger och styr alla steg i kedjan från skinn- och skotillverkning till grossistledet och försäljningen. Eccos produkter säljs i 88 länder i över 2 000 Ecco-butiker samt över 14 000 andra butiker. Ecco är ett familjeägt företag som grundades i Danmark 1963 och idag sysselsätter över 20 000 personer runt om i världen.

Länkar