Om du någon gång använt elvagn är sannolikheten stor att du kört en Powakaddy, som lär vara den vanligaste elvagnen i Sverige där elvagn ju annars är relativt ovanligt jämfört med t.ex.Storbritannien där var och vannan människa kör elvagn av olika märken.

I april lanserar nu Powakaddy tre nya modeller i sin Freeway-serie för 2013, Freeway, Freeway Digital+ och Freeway SPORT.

Grundmodellen Freeway är lätt och har försetts med ett T-format handtag för att passa både höger- och vänsterhänta samt en ny LED-indikator och paus-/återstartfunktion. Ett nytt spännsystem håller bagen på plats och den tysta 200W-motorn kan drivas med ett lättviktsbatteri med litiumteknik, och vagnen kostar då 9 995 kronor.


Nya Freeway Digital + är en flott modell som utöver "lillebrors" funktioner har en hastighetskontroll med nio steg, LED-display och elektronisk avståndsmätningsfunktion. Vagnen finns i både svart och vitt och kostar 10 995 kronor med litiumbatteri.

Toppmodellen Freeway SPORT har ett innovativt, men enkelt ergonomiskt handtag med en extra ”DDF”-knapp för den digitala avståndsmätarfunktionen samt en LED-display som visar både tiden och batteriladdningen. Ramen kan fås i vitt, svart eller cool grafit och kostar 13 495 kronor med litiumbatteri och EBS (elektronisk broms för nedförsbackar).

Vagnarna har alla det gemensamt att de fälls ihop med ett smidigt handgrepp och lätt får plats i bilen samt att de kan pimpas med diverse coola tillbehör som paraply- och drickahållare. Det finns också ett fäste för din golf-GPS eller din iPhone om du inte kan slita dig från dina viktiga e-mails eller vill fördriva tiden med Quizkampen när gubbarna framför hackar sig sakta framåt fairway.

Länkar