Strax innan jul släppte Titleist mer information om de fairwayklubbor och hybrider i nya 913-serien som proffsen haft tillgång till sedan i höstas. De har inte bara förbättrade prestanda utan även ny design, med en attraktiv, svart PVD-finish samt ny svartlackering som ska ge spelaren mer självförtroende över bollen.

 

Två olika fairwayklubbor ...
Fairwayklubborna kommer i två olika modeller, där 913F har ett päronformat huvud i klassisk Titleist-stil, och ska ge längd och stabilitet via en tyngdpunkt placerad lågt och långt bak. 913F.d Low Spin är ett lite större huvud med vikten placerad längre fram, vilket ska ge en mer penetrerande bollbana och passa spelare som annars spinner upp bollen för mycket.

913F är tillverkad i 17-4 rostfritt stål och träffytan har en insert i 455-stål. Tillgängliga loft är 13,5º, 15º, 17º, 19º och 21º (både höger och vänster) och de är 160cc upp till 15° och därefter 140cc. 913F.d Low Spin har ett huvud på 180cc i 13,5º, 15º och 18º (höger och vänster). Flera olika standardskaft finns samt en uppsjö custom-varianter. Klubborna finns i shopparna från 8 februari och kommer att kostas 2 795 kronor.

 

... och två olika hybrider
Även hybriderna kommer i två olika modeller, där tyngdpunkten är placerad olika för att passa olika typer av svingar. 913H har vikten lågt och långt bak för allround-prestanda och ett tour-inspirerat huvud med en mjukare tå och smäckrare häl. För klubbor med mer loft flyttas tyngdpunkten framåt för bättre kontroll.

Hybriderna i 913H.d-serien, som endast kan specialbeställas, har vikten längre fram och ett mer kompakt huvud, och är resultatet av feedback från Titleists tourspelare. Den här modellen hjälper spelare med hög klubbhastighet att få bättre kontroll över bollbanan.

Båda hybridmodellerna är tillverkade i 17-4 rostfritt stål med en insert av 455-stål i träffytan. 913H finns i loft från 17° till 27° och 913H.d finns i loft från 18º till 23º. Hybriderna säljs från 8 februari (913H.d kan beställas från och med mars) och kommer att kosta 2 495 kronor.

 

”Tour van-in-a-hosel”
Titleist är också mycket stolta över sin nya SureFit Tour-hosel för justering av klubborna. De kallar den själva för ’Tour Van-in a hosel’ eftersom den ger möjlighet att anpassa både loft och lie oberoende av varandra för optimering av bollflykten – högre eller lägre, mer draw eller fade, för bättre kontroll och maximal längd. Skaft från 910-serien kan inte användas, men Titleist erbjuder möjligheten att konvertera befintliga skaft.

Med SureFit Tour-vikter i sulan kan tyngdpunkten ytterligare justeras och vikten har en ny utformning där skruven som håller vikten på plats inte går upp i huvudet. SureFit Tour-vikter kan beställas i ett paket med 4, 7, 9, 11 och 14 gram. Även enskilda vikter kan beställas. Priset på vikterna är inte känt i dagsläget.

Länkar