Ping Glide var faktiskt en av de bättre wedgarna jag provat och när jag lade iBlade i bagen var det riktigt trevligt att ha wedgar som så sömlöst kompletterade järnklubborna, både visuellt och praktiskt.

Nya Glide 2.0 följer i samma spår och har samma Hydropearl Chrome-finish som sägs vara vattenavstötande och ser allmänt proffsiga ut. Som synes i bilderna ovan passar Glide 2.0 inte bara in som komplettering till iBlade utan även till nya i200.

En av de justeringar man gjort är att förändra vinkeln på träffytans grooves och på de lägre loften lagt till en extra groove medan de högre loften fått två extra grooves – allt för att optimera spinntalet.

Detta ska enligt Ping ge 200 rpm extra när det är torrt och anmärkningsvärt höga 1000 rpm när det är fuktigt. Jag har slagit en hel del med en 54- och en 58-gradare nyligen, men vintervädret har förhindrat speltest. Det som dock gick att känna var den härliga balansen och känslan. Jag gillar en lite tyngre wedge där man tydligt känner huvudet och Glide 2.0 levererar verkligen här.

Liksom tidigare finns fyra sulslipningar TS (Thin Sole, 58-60 grader), SS (Standard Sole, 46-50-52-54-56-58-60 grader), WS (Wide Sole, 54-56-58-60 grader) och den utmärkta ES (Eye Sole, 54-56-58-60 grader). Eye Sole är min personliga favorit och den jag spelade mest med 2016 när jag hade gamla Glide i bagen.

Ping Glide 2.0-wedgarna levereras med Pings AWT 2.0-wedge-skaft och det utmärkta Dyla-wedge-greppet som gör det mycket enkelt att variera hur mycket du greppar ned för att slå olika långt med samma längd på svingen.

Om du redan har Glide-wedgar i bagen är det svårt att rekommendera att du lägger 1549 kronor per styck för att byta upp dig. Men om du ändå är på jakt efter wedgar så är det verkligen en wedge du ska ta en titt på.

Länkar