Callaway har haft stora framgångar de senaste åren och det lär fortsätta på den vägen med de nya klubbor man lanserar idag. Här är en kort genomgång av dem – vi återkommer med en mer ingående titt på respektive klubba framöver.

DRIVERS
Den första av de tre drivers som lanserats idag är Big Bertha Alpha 816 Double Black Diamond. Det här är en kanon för de bättre spelarna, med mycket stora justeringsmöjligheter för bättre kontroll på bollbanan.

Bland finesserna här märks så kallade Dual Distance Chambers, med varsin Gravity Core som kan vändas för att ge önskad bollflykt och kontroll baserat på hur du träffar bollen. Här finns också Callaways R•Moto-teknik som ger en tunnare träffyta och högre bollhastighet både när du träffar bra och missar en aning. Den traditionella huvudformen med högre träffyta och låg tyngdpunkt ger mindre backspinn med lagom mycket förlåtande egenskaper och möjlighet att få önskad skruv. Toppens form, den öppna träffytan och mattsvarta finishen kompletterar den visuella fullträffen. Optifit-systemet ger åtta olika inställningsmöjligheter.

Den andra drivern heter bara Great Big Bertha och är för dig som bara vill bomba ut bollen så långt som möjligt. Här finns vissa justeringsmöjligheter, men framförallt stora förlåtande egenskaper så att du ska kunna svinga fritt och krama ut varenda meter ur dina drivar.

Liksom Alpha-drivern har Great Big Bertha R•Moto-teknik som ger hög bollhastighet över hela den tunna träffytan. Den har också ett aerodynamiskt huvud i flera olika material, vilket gör det stabilt och lätt (295–325 gram) för högre klubbhastighet. Huvudet har också en skjutbar 10-gramsvikt samt Optifit-hosel.

Damernas Great Big Bertha delar många egenskaper med herrarnas modell, men är en tum kortare, har ett lättare skaft och svingvikten C9 istället för D3. De här specifikationerna kan mycket väl göra den till favorit även bland juniorer och äldre gentlemen som kan stå ut med benämningen "Women's".

FAIRWAYKLUBBOR
Fairwayklubborna följer samma mönster och finns i en modell för de bättre spelarna, Big Bertha Alpha 816, Great Big Bertha och Women's Great Big Bertha.

Genom att utelämna Double Diamond i namnet på Big Bertha Alpha 816 vill man sannolikt signalera att du inte behöver vara proffs för att välja den här klubban. Någorlunda skickliga spelare som är intresserade av justeringsmöjligheter är målgruppen. Callaways numera väl beprövade Cup Face-teknik ger bra skjuts och huvudet har en modern form med två flyttbara vikter för anpassning av bollbanan.

Great Big Bertha är lite större, har en modern Warbird-sula och kan justeras med Optifit-hoseln. Här finns också fem olika modeller, bland annat en Heavenwood och en Divine Nine för den som gillar högloftade fairwayklubbor (och vem gör inte det ... :)

Även tjejer får glädje av Cup Face-tekniken och Warbird-sulan på den mycket förlåtande Women's Great Big Bertha. Gissningsvis blir också Heavenwood och Divine Nine storsäljare här.

Priserna ligger på 5495 respektive 4695 för drivers och 3293 respektive 2795 för fairwayklubborna. Fullständiga specifikationer finns på Callaways hemsida här.

Länkar