Jag fick en fin inbjudan av TaylorMade till deras lanseringsevent i Connecticut som gick av stapeln igår. En liten snabbtur över Atlanten bokades in via Frankfurt med Lufthansa, men när jag skulle checka in visade det sig att Lufthansas long haul-personal skulle strejka och mitt flyg var inställt. På så kort varsel gick det heller inte att ordna något ersättningsflyg så jag fick stanna hemma.

De som däremot lyckades komma fram fick bevista en påkostad lansering av både den nya multimaterial-drivern M1 med sliders åt två håll och M1-fairwayklubbor samt de nya järnen PSi som ger den moderna teknikens alla fördelar med klassiska järns form och känsla.

TaylorMade har länge varit nummer ett på drivers och den positionen vill man försvara med nya M1, men multimaterialkonstruktion i titan och kolfiberkomposit som sägs vara den längsta och mest lättanpassade drivern i företagets historia. I serien finns även fairwayklubbor och hybrider.

Med komposittoppen har TaylorMade kunnat sänka totalvikten och optimera placeringen av tyngdpunkten samtidigt som det nya T-Track-systemet med två flyttbara vikter ger större justeringsmöjligheter än någonsin. Konstruktionen sägs också ge ett riktigt bra ljud och en skön känsla.

M1-serien kommer åttonde oktober och kommer att kosta strax under sextusen kronor för en driver. Det finns också en mindre 430-modell för bättre spelare. Fairwayklubborna och hybriderna kostar 3299 respektive 2799.

Järnklubborna kommer i två varianter, PSi och PSi Tour. Här har den tekniska utvecklingen av den redan revolutionerande Speed Pocket gått vidare och skapat en ännu högre bollhastighet på låga träffar. Även Face Slots som kom på RSi-järnen finns med och ger mer förlåtande egenskaper.
 
PSi Tour-järnen är för de bättre spelarna och har en tunnare topplinje, mindre offset och smalare sula än PSi samt progressivt placerad tyngdpunkt som ger högre bollflykt i de långa järnen och mer kontroll med de låga järnen. Räkna med att se den här klubban i händerna på de flesta TaylorMade-spelarna på touren 2016.
  
Järnen kommer först sjätte november och kommer då att vara försedda med KBS C-Taper-skaft som standard (DG S300 för PSi Tour) och kosta cirka elvatusen för sju järn (12500 för PSi Tour).

Jag får återkomma med mer information när jag hunnit prova de testklubbor som utlovats. Under tiden får ni hålla tillgodo med bilderna här.

Länkar