Garmin har lanserat nya modeller i Approach-serien av golf-GPS:er. G7 och G8 har båda förbättrade funktioner gentemot sina föregångare och nya funktioner, som t.ex. PlaysLike Distance-funktionen som visar hur långt du egentligen ska slå när det är uppför eller nedför.

Båda enheterna har dessutom möjlighet att visa e-post, SMS och påminnelser från din spartphone direkt på golf-GPS:ens skärm. De 30 000 förinstallerade banorna känns nästan som en bisak. Det är dock mycket positivt att det ingår fria uppdateringar och att man inte behöver betala något abonnemang när man väl köpt enheten.

G7 har en pekskärm på 2,6 tum medan G8 har en multitouch-skärm på 3 tum och dessutom WiFi för automatisk uppdatering av banorna. De är båda vattentäta (klassade IPX 7) samt har en mycket smart finess som tycks anpassad särskilt för den stora massa som använder golf-GPS:er – "Big Numbers" visar tydligt vad du ska göra så att du slipper ta fram läsglasögonen.

Båda modellerna kan också ge råd om klubbval samt har G8 en funktion för att visa riktningen mot flaggan på blinda inspel. Du kan också föra din statistik direkt i din golf-GPS och sedan ladda upp den på Garmin Connect och analysera ditt spel.

Om du inte har någon golf-GPS eller vill byta upp dig kan du köpa nya Approach G7 eller Approach G8 i din shop från och med mars. Priset är 3199 respektive 4199 kronor.

Länkar