Att inte alla golfbagar alltid varit vattentäta har sannolikt sin förklaring i tillverkningskostnaderna. Nu har dock flera leverantörer tagit sig an utmaningen. Den senaste och fräckaste varianten på vattentät bag är nya Gotham från Ogio.

Jag fick se den på mässan i Malmö och den mattsvarta vagnbagen ser ut att vilken sekund som helst kunna producera allsköns Batman-vapen och prylar från de många facken som är smart placerade invändigt vilket minskar behovet av tejpade sömmar – och därmed också både kostnaden och risken för att det ska bli problem.

Utöver de många fickorna så är Gotham också försedd med en annan egenskap som många kommer att uppskatta. Den väger ganska lite! Vagnbagen klockar in på 2,1 kg medan bärbagen bara väger 1,8 kg. Den senare är det perfekta alternativet för dig som vill bära din bag och inte ringer och avbokar din starttid så fort ett moln dyker upp.

Priserna är förvisso lite högre än en vanlig bag, 2999 respektive 2799, men för pengarna får du alltså inte bara en vattentät bag som gör att du slipper trassla med regnskydd och inte behöver oroa dig för mobiltelefonen när det börjar regna – du får också en bag med ett riktigt coolt utseende!

Länkar