Handen på hjärtat. Visst skulle du spela bladklubbor om du hade talang nog för det? Jag skulle definitivt göra det, och ibland luftar jag några av de vassaste klassiska bladen i förrådet, men det leder ofelbart till att jag lägger tillbaka något jag kan hantera i bagen.

PING har nu flera gånger levererat klubbor som är väldigt visuellt tilltalande, men ändå passat även för spelare som saknar tourspelarnas talang. S55 var mitt första sådana set och jag spelade dem bra länge innan iBlade tog plats i bagen förra året.

Nu kommer nästa i-modell, i200, vilket är en järnklubba för de som vill spela med lite mer kreativitet och slå olika typer av slag, men samtidigt behöver lite hjälp då och då när det inte riktigt blir som man tänkt sig.

Utseendet är som en korsning mellan S55 och iBlade, om än lite större så att man känner att det är arvtagren till i. Jag har slagit lite med dem och kan rapportera att känslan är hur skön som helst. Bra ljud, och bra hjälp vid lite tunnare träffar (som jag av någon anledning dragits med nu ett tag). Vid bättre väder kan det bli en runda med jämförelse iBlade och i200.

Det är mindre offset, vilket är skönt, och en tunn topplinje – också det skönt när man står över bollen. Baksidans linjer för tankarna till gamla Taylormade RAC-järnen, men överlag är det visuella intrycket i klass med den sköna och mjuka känslan och det touriga ljudet i träffen.

Genom en extremt tunn träffyta har vikt kunnat fördelas till tån och hälen och därmed göra huvudet mycket förlåtande. Tillsammans med en ny aktiverad elastomer-insert ger det högre bollhastighet och mer längd.

Här finns samma hydropearl chrome finish som iBlade har, vilken sägs vara vattenavstötande och ge mer kontroll i fukt och ruff. Det gör också att den passar bra tillsammans med några iBlade i ett combo-set. Prisskillnaden är inte mer än en dryg hundring per klubba och det kan det vara värt för att ha ännu snyggare scoring-klubbor respektive mer förlåtande längre järn.

Nya i200 levereras som standard med PING:s eget CFS Distance-skaft, men du kan välja mellan fem olika skaft när du beställer, utan extra kostnad. De är tillgängliga redan nu från J3 till J9, PW och UW och kostar 1415 kronor per klubba med stålskaft, 1535 med grafitskaft.

Länkar