Mizuno var en gång i tiden det självklara valet för spelare som ville ha snygga klubbor och ha samma märke som idolerna spelade – själv hade jag alla Faldos Mizuno-blad på väggen ett tag. Det har dock varit tunt med proffs som spelat Mizuno ett tag och de enda som jag på rak arm kan komma på är Luke Donald, som ju tyvärr varit lite osynlig de senaste åren, och Chris Wood.

Efter Nikes uttåg från golfmarknaden har det rörts om lite i grytan och spelarnas agenter har haft bråda dagar. Nu har tre killar tecknat avtal med Mizuno och därmed får de en lite större så kallad tour presence.

Det är måhända inte de största idolerna som kommer att ge tusentals nya Mizuno-konsumenter, men låt inte det avskräcka dig från att prova Mizunos utmärkta klubbor. JPX 900-serien är grymt fina klubbor och en kamrat byter sina nästan nya TaylorMade mot dem för känslan, utseendet och prestandan.

De tre nya Mizuno-spelarna har heller inte behövt trassla med att byta utrustning när de skrev kontrakt. De har alla haft Mizuno-järn i bagen hela säsongen utan att få betalt. Något som också var väldigt vanligt innan sponsorpengarna blåstes upp så kraftigt. I årets US Masters hade nio spelare Mizuno-klubbor i bagen – bara en av dem under kontrakt!

Bombaren Jhonattan Vegas – förste venezolanen (tror jag det heter) på PGA-touren har MP-4 i bagen och redan fem topp 20-placeringar den här säsongen.

Lucas Glover, som överraskande ryckte åt sig US Open-titeln 2009, har fyra PGA-tourtitlar och spelar JPX900 Tour-järn, vilket även femfaldige PGA-tourvinnaren Nick Watney gör.

Länkar