Innan Nike lanserar Rory McIlroy som "arvtagare" till Tiger Woods som ung fixstjärna kommer nu en liten aptitretare. De två PGA-tourspelarna Nick Watney och Kyle Stanley har skrivit på som nya spelare med så kallat "head to toe"-kontrakt.

I Watneys bag finns en Nike VR_S Covert-driver, VR_S Covert-trätre och träfem, VR Pro Combo-järn, VR Pro-wedgar och en Method Prototype-putter samt 20XI-bollen. Till detta kommer en full uppsättning Nike-kläder och Nikes Lunar Control II-skor.

Det är första gången Watney, med två PGA-toursegrar 2012, byter utrustning under sina 10 år som proffs. Han är dock en solid ball striker och tycker själv att det inte var några problem att byta utrustning.

Kyle Stanley sportar Nike VR_S Covert-driver, VR Pro Limited Edition-trätre, VR Pro Combo-järntvå och VR Pro Blades J3-J9, VR Pro-wedgar och 20XI X-bollen. Även han kommer att spela i Nike-kläder och Nikes Lunar Control II-skor.

På Twitter säger Stanley att han fått upp sin bollhastighet med 5–6 mph med den nya VR_S Covert-drivern så räkna med att se honom slå inspelet sist många gånger under 2013.

På minuskontot bokar Nike in Stewart Cink, vinnare av British Open på Turnberry 2009, som länge varit Nike-spelare, men nu går till Taylor Made och under 2013 kommer att köra en blandad bag med PING i20-järn, Titleist Vokey-wedgar och Titleist ProV1-boll.

Länkar