I PrideSports PTS-serie med peggar kommer följande fyra nya modeller inför 2014:


PTS Mini för hybrider
För dig som inte orkar trycka ned din pegg ordentligt finns här en utmärkt lösning för hybrider, fairwayklubbor eller långa järn från tee. För att du ska hitta rätt längd finns PT vanliga färgsystem. Längd 1,5".

PTS Titanium håller längre
En nyhet i PTS-familjen är nya Titanium-modellen. Den är såklart inte tillverkad i titan (även om det hade varit fräckt), men har en tjockare "stam" och sägs hålla längre, "titanium-like strength", som man säger. Längd 2,75" och 3,25".

PTS Plastic i ABS-plast
För dig som kör plastpeggar har PrideSports utökat sin PTS-serie med sådana och nya PTS Plastic har samma färgkodningssystem som de vanliga PTS-peggarna och är tillverkade i en ABS-plast som gör dem mycket hållbara.  Längd 2,75" och 3,25".

PTS Micro minskar friktionen
Du som tror att peggen påverkar resultaten ska titta på nya PTS Micro. Den har ett innovativt huvud som är 20 % mindre än en vanlig pegg, vilket därigenom ger mindre friktion i träffen, renare kontakt och bättre bollträff. Säger PrideSports alltså. Samma färgkodningssystem som de andra peggarna och längden är 2,75".

Inga priser har meddelats, sannolikt för att peggar är en sån där grej där handlarna sätter priset lite som de tycker. För egen del kör jag glatt vidare med hittepeggar, och får därför klara mig med högre friktion, sämre hållbarhet och brist på färgkodning. Är man riktigt orolig för att bli av med sina peggar kan man snoka efter TeeSaver som visas i videoklippet - en "fantastisk" idé som av någon anledning aldrig blev någon försäljningssuccé.

Länkar