Rocketbladez bygger på tekniken speed pocket som Taylormade introducerade med Rocketballz. Detta ska göra att bollen kommer ut högre, snabbare och mer konsekvent. Rocketbladez kallas därför för de första "distance irons" någonsin. Enligt tillverkaren fick vardagsgolfaren fick 17 yards extra med en RBZ-spoon. Nu lovar Taylormade att Rocketbladez går 11 yards längre än Callaway X22. Det låter ju utan tvekan lockande. Vi får väl se hur Callaway svarar på den passningen.

I klippet kan du se ett gäng namnkunnig proffs testa järnklubborna och (tro det eller ej) de älskar dem. 

  • I'm speachless, suckar Justin Rose.
  • It's out of the park, konstaterar Sean O'hair (och han kan ju behöva all hjälp han kan få efter den här säsongen)
  • This changes irons forever, utropar Taylormads chef, Mark King

Än så länge finns bara järnen i USA, men går så klart att köpa på diverse sajter om man kan tänka sig att betala moms vid införseln och fraktkostnad. Givetvis släpps de även i en tourmodell. Den "vanliga" modellen kostar US$ 799 för 4 - SW. Pris för tourmodellen eller när de släpps i Sverige vet vi inte just nu inte. 

Vi har som ni förstår inte själva testat järnen än. Så fort vi har gjort det återkommer vi. De är iallafall snyggare än stekpannorna Rocketballz, men har en bit kvar till de smidda klubborna i utseende. Vad tror ni? Är det här nästa års snackis?

Länkar