PINGs populära S56-klubbor har över 30 toursegrar, varav en British Open, på sin meritlista och när det nu är dags för efterföljaren kan PING-fantasterna andas ut – det blir mer av samma sak istället för några större förändringar.

I utvecklingen har PING fått feedback av sina bästa spelare och arbetat med bättre möjlighet att forma slagen och större kontroll, men samtidigt också mer förlåtande egenskaper.

Designen och de tekniska finesserna har blivit så lyckade att flera av proffsen, bland andra Hunter Mahan, Miguel Angel Jimenez och Bubba Watson redan har bytt till nya S55. För Watson är det första gången han byter modell sedan 2004.

Enligt proffsen är det enklare att justera träffytan och få önskad skruv samtidigt som de förlåtande egenskaperna är imponerande. De säger sig nu enklare kunna slå höga slag, låga slag och skruva bollen som de vill.

Det sitter en tungsten-vikt i huvudet som trots det bladliknande utseendet fortfarande är gjutet i 17-4 rostfritt stål. Dessutom finns en lodrät stabiliseringsribba för bättre längdkontroll. En större CTP (Custom Tuning Port) sitter nu lägre i det bakre hålrummet för att sänka tyngdpunkten och ge högre utgångsvinkel och bättre energiöverföring. Detta gör att man kunnat stärka loften en grad, för mer längd.

Huvudets träffyta, grooves och bakre hålrum är alla precisionsfrästa, vilket tillsammans med en kompakt form, tunn topplinje och borstad "satin chrome"-finish talar om att PING fokuserat mycket på detaljer. Eftersom träffytan är tunnare blir perimeterviktningen också större, vilket ytterligare ökar de förlåtande egenskaperna.

Eftersom S55 är avsett för bättre spelare finns fortfarande järntre att tillgå, men PING är kloka nog att prissätta klubborna styckvis eftersom det sannolikt blir många egna kombinationer. Med PINGs eget CFS-skaft, KBS Tour eller Dynamic Gold kostar de 1 230 kronor per klubba medan alternativet med grafitskaft, PINGs eget TFC, kostar 1 460 kronor. Du kan beställa redan nu och leverans sker från november.

Länkar