Pings putterserie Sigma G har varit mycket populär. Många spelare har haft stor hjälp av Pings patenterade True Roll Face Technology som gör att bollen går i princip lika långt oavsett om du träffar i sweetspot eller lite mot tån och hälen. En multimaterial-träffyta med Pebax Elastomer ger en härligt mjuk och responsiv känsla.

De 16 befintliga modellerna får nu sällskap av två nya Sigma G-modeller: Craz-E och Tyne H, som båda finns att köpa där du brukar handla Ping-grejer, och kostar 2099 kronor med Pings egna Pistol-grepp PP60 (midsize, flat front, tapered) eller PP62 (oversize, mer rundat). För 295 kronor extra kan du få din Sigma G-putter med justerbar längd på skaftet.

Craz-E är en design som använts av många tourspelare och har sopat hem över 70 titlar, varav tre Majors. Det handlar här om en centrumlinje bred som en boll och kraftig tå/häl-viktning som gör puttern väldigt stabil.

Tyne H skiljer sig från den ursprungliga Tyne med sin Anser-liknande hosel som passar en lätt svingbåge i puttrörelsen samt ger offset. Här finns också en vit siktlinje på Black Nickel-finishen som ger bra kontrast och hjälper dig att sikta.

Specifikationer
Craz-E (Platinum): Straight Stroke Type, 370g, Lie angle adjustable +-2°
Tyne H (Black Nickel): Slight Arc Stroke Type, 370g, Lie angle adjustable +-4°

Länkar