De nya Select-serien från Scotty Cameron kommer först i början på april men när de väl dyker upp är det i form av sju olika Newport-modeller med tre olika stilar, alla med multimaterialkonstruktion och en med så kallad Dual Balance – med ett viktat grepp som lite extra stöd för de som behöver hjälp att lugna ned puttrörelsen.

Gemensamt för alla sju modellerna är en ny insert som går ned och under sulan och nästan blir osynlig i uppställningen. Här lovar Scotty Cameron en mjuk och stabil känsla samt bättre feedback i träffen.

Select Newport, Select Newport 2 och Select Newport 2.5 har en precisionsfräst insert i rostfritt stål med ett vibrationsdämpande mellanlägg för att ge bra feedback. Select Newport 2 Notchback (finns även som Dual Balance) har en insert i aluminium som även den har ett vibrationsdämpande mellanlägg för bättre ljud och känsla samtidigt som konstruktionen ger bättre motstånd mot vridning och därmed mer förlåtande egenskaper.

Mallet-modellerna Select Newport M1 och Select Newport M2 är så kallade mid mallets och har även de inserts i aluminium liksom Select Newport 2 Notchback men här är hela träffytan och sulan ett helt stycke aluminium. Här finns därför mycket perimeterviktning och mycket hjälp att hämta, särskilt för dig som har en rak puttrörelse.

Alla de nya Select-modellern har avancerad viktning för ökad stabilitet, med två justerbara häl- och tåvikter i rostfritt stål, stålskaft utan steps samt sköna Red Matador-grepp som är midsize för att ge bra känsla men ändå komforten i ett lite större grepp.

Den råa finishen i rostfritt stål har fått en unik blästring som gör att den sticker ut rejält utan att ge några reflexer. Den tourinspirerade grafiken består av de bekanta tre röda och halvgenomskinliga prickarna som kompletterats med gravyr som anstår en modern och högteknologisk serie.

För endast 3595 kan du lägga vantarna på en ny Select-putter, 3895 för Dual Balance-modellen.

Länkar