Mizuno är prestigemärket som tyvärr "flyger under radarn" i Sverige och inte riktigt får den uppmärksamhet de förtjänar för sina många utmärkta produkter; smidda järn, bra drivers och fairwyklubbor samt riktigt trevliga golfbollar.

En av de utmärkta produkterna är nya Nexlite SL, en ultralätt golfsko – bara 275 gram och därmed Mizunos lättaste golfsko någonsin, sannolikt lättast i sin kategori. Det här är en sko som utvecklats med massor av teknik, och ska göra det så behagligt och komfortabelt som möjligt att promenera på golfbanan.

SL i Nexlite SL står för spiklös och det är en elegant sommarsko som bygger på Mizunos patenterade WAVE-plattform, som länge prisats av löpare som uppskattar den hållbara dämpningen, stabiliteten och komforten. 

Sulans mönster bidrar till dämpning och ger en stabilitet som minskar belastningen på foten och gör att energin räcker hela vägen in i mål. Greppet levereras med IG Multi Technology (Impact Grip System), som utvecklats för att ge grepp och stabilitet i hela svingen, särskilt i träffen.

Skons vikt har kunnat hållas ned mycket tack vare den komfortabla och mjuka Sofrina SK-ovandelen som minskar totalvikten samtidigt som den gör att skon både andas och är vattentät. Det senare ges av ett Protein Tex-material som är ett extremt bra membran och betyder att Mizuno kan ge två års vattentäthetsgaranti.

Nexlite SL finns i fyra färgkombinationer för herrar, Vit/Blå, Blå/Svart, Röd/Svart och Svart samt två dammodeller, Vit/Svart och Vit/Sax. Svenskt pris har inte meddelats, men blir sannolikt drygt en tusenlapp och de är därmed mycket prisvärda.

Teknik och elegans i Mizunos klädkollektion
Utöver skor kan du ekipera dig från topp till tå i Mizunos 2017-kollektion som kombinerar tre högpresterande nyckeltekniker: Drylite, Warmalite och Windlite.

Kläderna är designade med en diskret elegans där enkla och klassiska snitt kombineras med högteknologiska finesser för att göra dem till bra kompanjoner i alla väder.

Drylite är en teknik som finns i alla den fem golftröjorna, Piquet, Sublimation, Melange, Piquet JQ och JQ, samt shortsen, och för bort fukt från kroppen så att du får ett komfortabelt och bekvämt internt mikroklimat. Materialet är mjukt och har stretch som ger frihet i rörelsen.

Den värmande Warmalite-tekniken finns i en tröja och ger en isolering som bibehåller kroppsvärmen samtidigt som den har stretch och material på axlarna som inte fastnar i bagens bärremmar.

Den tredje och sista tekniken är Windlite, som ger ett utmärkt skydd när det blåser, och bibehåller kroppstemperaturen. Det ultralätta materialet finns i både vindjacka och vindväst.

Du kan också köpa Mizunos Webbed Belt i färger som kompletterar valfritt annat plagg i 2017-kollektionen och du hittar all info på Mizunos hemsida.

Länkar