Tre drivermodeller, två fairwayklubbor, två hybrider (det TaylorMade kallar för Rescue) och två olika järnklubbor. Nya TaylorMade SIM2 är en komplett serie klubbor med massor av högteknologiska finesser.

Vi började med att testa de tre driver-modellerna som har försetts med massor av teknik – både beprövad sådan och helt ny!

Som i den förra generationen kommer nya SIM2 i tre versioner, SIM2, SIM2 Max och SIM2 Max D, alla multimaterialhuvuden med TaylorMades nya Forged Ring-konstruktion och så kallade Split Mass Weighting. Kvar från SIM finns SIM Inertia Generator. Det här receptet ger stort motstånd mot vridning, hög stabilitet och optimering av spinntal och utgångsvinklar.

För den som liksom jag tyckte att SIM hade lite tråkig färgsättning finns här ett stort glädjeämne i den mycket fina blå och gula färgen som verkligen passar ögat. Den svarta kolfibertoppen med diskret grafik sitter också väldigt bra vid bollen och ger tillsammans med en kolfiberplatta i sulan frihet att omfördela massa.

Designen skvallrar också lite om Forged Ring-konstruktionen med en ring i lätt och höghållfast smidd aluminium som precisionsfrästs och håller ihop en massiv bakre vikt, en sula helt i kolfiber, toppen och en ny fräst Back Cup-träffyta. TaylorMades Speed Injected Twist Face och Thru-Slot Speed Pocket finns kvar från tidigare drivers, men borta är alla former av flyttbar vikt för egen justering av bollbanan.

Liksom tidigare utlovas massor av längd, men det som TaylorMade kanske inte varit lika bra på som några av konkurrenterna är de förlåtande egenskaperna. Här är SIM2 ett stort steg fram jämfört med förra årets modeller – och det är inte alls dumt i kombination med de resultat som levereras även i längd.

Tomas Eskerin, som deltagit i testerna av hela TaylorMade SIM2-familjen, säger "Jag peggade upp en boll och satte ned drivern bakom bollen. Man kan inte annat än gilla det man ser, en sober färgsättning som inte vill annat än att smacka till bollen och låta den flyga, högt och långt – det är i alla fall det jag ser framför mig. Några sekunder senare kan jag konstatera, både nöjd och stolt att det jag såg i min inre syn, inte bara var en fantasibild utan att jag faktisk också utförde det."

Den första modell vi testade är SIM2 och den har som utlovat en lite lägre utgångsvinkel och mindre spinn, vilket passar mig som hand i handske. Tillsammans med ett mycket bättre ljud än förra generationen och både bra längd och rimligt liten spridning är det en klubba som definitivt skulle kunna få plats i bagen. Snygg och bra – ingen dålig kombination.

SIM2 Max hade mer spinn än SIM2, vilket sannolikt gör att den passar bättre för spelare med lite lägre svinghastighet. Den levererade också riktigt bra längd med minimal spridning i både sidled och längsled, vilket antyder att de utlovade förlåtande egenskaperna inte bara är snack. Det finns även en SIM2 Max D-modell för spelare som kämpar med slice, men den har vi inte provat.

På banan var det inget snack om att de utmärkta resultaten från rangen gav bättre självförtroende och det var otroligt skönt att svinga fritt utan att oroa sig för var bollen skulle ta vägen. Det ljud som vi gillade på rangen var ännu bättre ute på banan med en premiumboll.

Du kan förbeställa din egen SIM2-driver från och med 19 januari och den landar i shoparna 19 februari. Priset på 5299 kronor är lite lägre än vi hade gissat och det är en tacksam känsla att kunna köpa högsta kvalitet till ett bra pris. Du får då inte bara det högteknologiska huvudet utan även ett flertal skaft med hög kvalitet att välja på utan extra kostnad.

Text: Tomas Eskerin och Michael Broström

Länkar