Titleist levererar sina järn i tvåårscykler och det är därför ingen överraskning att 716-serien nu följs av 718. Några proffs har redan fått prova - att döma av Ian Poulters Instagram-bild - och alla de andra kan börja testa på TPC Potomac at Avenel Farm där veckans PGA-tourtävling Quicken Loans National spelas.

Det ser inte ut att vara några större revolutioner när de nya prototyperna i Titleist 718-serien avslöjats - och det är bra. Jag provade 718 AP2 på Woburn i våras och det var helt underbara järn med skön känsla och precis lagom förlåtande.

Sen är ju heller inte prestanda, resultat och såna petitesser det viktigaste för de äkta Titleist-fansen. De ska bara ha Titleist så där kunde cyklerna nästan varit kortare så de fick sin "fix" lite oftare.

Tourspelarnas tester av prototyperna är en viktig del i Titleists utveckling av nya produkter, och sannolikt har många av de kontrakterade spelarna redan varit med länge i processen. Instagram-bilden som Ian Poulter lade upp var dock sannolikt en liten blunder och han kan nog ha fått en liten smäll på fingrarna. Men vi andra kan ju vara glada iallafall!

Länkar