TaylorMade samlade sina toppspelare 06:30 och satte dem i ett konferensrum. De var måttligt intresserade till en början, men kolla i videoklippet ovan hur inspirerade de blir allteftersom samtalet pågår.

Tekniken det handlar om är TwistFace. I korthet är det ett sätt för dig att träffa fler fairways. I stället för att tåträffarna ska sticka åt vänster och hälträffarna åt höger är tanken att båda slagen ska hamna närmare mittlinjen. Tekniskt sett är det självklart och enkelt - som de flesta genialiska ideerna.

M3 och M4
Ny teknik har också lett till nya namn (och ny färg - silver i stället för vit): M3 och M4 som ersätter M1 och M2. Nytt för året är att båda klubborna är lika förlåtande och lättspelade så du som haft svårt att välja innan får ännu svårare nu. Priset är en stor del av skillnaden, men framförallt handlar det om justeringsmöjligheterna.

Nya M3 har utöver TwistFace-tekniken också försetts med ett Hammerhead-spår i sulan för att leverera högre bollhastighet och mindre spinn över en större del av träffytan. Justeringsmöjligheterna handlar om den tidigare lie och loft-justeringen samt ett nytt Y-track med 22 gram flyttbara vikter.

M4 har inget spår, men i övrigt samma TwistFace och Hammerhead-spår samt dessutom så kallad GeoCoustic-teknik som ger bättre ljud och mer förlåtande egenskaper.

Båda klubborna levereras med premiumgrepp och utöver standardklubborna finns även M3 440 för de lite bättre spelarna samt M4 D-Type för spelare som har problem med slice.

Nya grejer över hela linjen
Läs mer om TwistFace här. Vi återkommer med mer info om allt från drivers, fairwayklubbor och hybrider samt järnklubbor i M3 och M4-serierna när solen gått ned och årets andra golfrunda är avklarad. Watch this space for details!

Länkar