Med över 10 miljoner sålda wedgar runt om i världen har Cleveland utan tvekan tillräckliga meriter för att du ska ta en titt på nya RTX-3 innan du slår till på nya wedgar. Dessutom har Clevelands wedgar sedan lanseringen 1988 sopat hem 351 tourtitlar och 26 Majors – och spelats av elva världsettor!

Nya RTX-3 är försedda med bland annat Clevelands Feel Balancing Technology, en patentsökt teknik som för tyngdpunkten närmare träffytan för mindre vibrationer och ökad stabilitet. Det ger dig både bättre känsla och mindre spridning.

Här finns också nya sulslipningar: V-LG är en tunn sula med liten bounce för hårda underlag och flacka svingar, V-MG har mid-bounce som passar de flesta medan V-FG är en bredare sula för mjuka underlag och brant attackvinkel.

Den nya ROTEX-träffytan har grooves som ger maximal och konsekvent backspinn med djupare och smalare U-form. Det här ger bättre kontakt i alla förhållanden och är avsett att förhindra flyers från ruffen med lågloftade wedgar och maximal backspinn och konsekventa resultat från djup ruff med högloftade wedgar.

För att uppnå detta har Cleveland använt en avancerad tvåstegsprocess fär mikrofrästa mönster ger ökad friktion och är anpassade efter wedgens loft med olika vinklar. Utöver det har träffytan laserfrästa linjer mellan träffytans grooves.

RTX-3 har också fått en ny svart finish som sägs hålla bättre än den svarta finish som många andra wedgar har när de står i shopen, men sedan slits bort efter några vändor i greenbunkrarna.

Du får hosta upp relativt normala 1500 spänn för en RTX-3-wedge (en hundralapp dyrare om du ska ha grafitskaft). Gå till din shop och be att få prova – Cleveland har också ett utmärkt wedge fitting-system som gör att du kan hitta rätt grejer för ditt spel.

Länkar