Wilson är ett sedan länge respekterat namn inom golfen, även om märket under några år tappade lite av sin forna glans. 2013 har man satsat stort på sin spelförbättrande D100-serie med en lättviktsdriver och tillhörande fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor - alla med det företaget kallar "the right light".

Utöver det har företaget också uppdaterat den populära Dx2 Soft-bollen och dess tredelssyskon Dx3 Soft. Bollarna hade redan tidigare en mjuk känsla och flög väldigt långt tack vare den mycket låga kompressionen. Till 2013 säger företaget att de nu är ännu mjukare – och ännu längre!

Tvärtom vad många tror flyger bollen längre om den är mjuk än om den är stenhård som en gammal Pinnacle. Om spelaren kan komprimera bollen mer i träffen överförs mer energi till bollen och därmed flyger den längre. En enkel fysikalisk princip som Wilson byggt vidare på med nya Dx2 Soft. Det här är en tvådelsboll som nu fått en helt ny konstruktion med 40-kompression för att ge mer känsla kring greenerna men samma höga och konsekventa bollflykt som tidigare. Och tre meter extra längd enligt företagets egna tester.

Även Dx3 Soft har uppgraderats till 2013 med bland annat ett nytt dimple-mönster. Den här tredelsbollen har samma mjuka känsla som Dx2 Soft, men är avsedd för den som vill ha lite mer spinn kring greenerna.

Båda bollarna passar den som gärna vill spela golf, men kanske inte har så mycket tid att lägga ned på träning. Det är som med järnklubbor – vassa blad är riktigt snygga, men en cavity-back med lite offset är bra om man vill kunna scora hyfsat. Samma sak med bollar – bara för att den boll du brukar spela syns ofta på TV kanske det inte är riktigt rätt boll för dig.

Dx2 Soft är tillgänglig från mars och finns även som Tour Yellow samt Lady DX2 Soft, och kommer att kosta 249 kronor per dussin. Även Dx3 Soft kommer i mars och kommer att kosta 349 kronor per dussin.

Obs! I videoklippet ovan talar man om Wilson Staff Duo, det amerikanska produktnamnet på Dx2 Soft. Studstestet är faktiskt ett bra test - om bollen studsar högre betyder det att den också kommer att få mer energi i träffögonblicket.

Länkar