Honma är ett litet nischmärke i Sverige, men ett mycket känt och aktat varumärke i hemlandet Japan, där man sedan 1959 haft kvalitet och design som honnörsord. Som de flesta japanska märken på marknaden är Honma ett märke som tagit traditionerna inom golf och samurajerna och skapat en unik golfprodukt där dina klubbor byggs på samma plats som för tourspelarna med Honma i bagen.

Eftersom alla grejer görs för hand och inspekteras noga tar det ett tag att tillverka klubborna, och priset är också lite högre än många andra grejer – men som Honma själva säger, "Trust your hands, and trust your eyes."

I den nya Tour World 737-serien finns fyra olika drivers med olika karaktärer, två fairwayklubbor, två hybrider, fem olika järnklubbor varav en modell är klassiska blad, samt en smidd wedge i mjukt stål (åtta olika loft från 48 till 60 grader).

I Honmas sortiment finns utöver Tour World-serien också det som man själv menar är bland de mest lättspelade klubborna på marknaden i form av Be Zeal-serien samt de exklusiva Beres-klubborna där järnklubborna kan kosta ända upp till 41000 kronor. Per styck!

Jag hade själv förmånen att få klämma och känna lite på Honma-grejer vid ett besök på Ullna Indoor i vintras och det är snygga grejer som verkligen lockar fram habegäret. Du som själv vill prova kan besöka demodagen just på Ullna Indoor nu på lördag 10-14.

Länkar