Nya 13-graders Rapture trätrean från PING är en fairwayklubba som är tänkt som ett alternativ till en driver för de som inte är så trygga med den längsta klubban i bagen.

Den nya multi-metal Rapture-trätrean har ett huvud i Ti 8-1-1 titanium, höghållfast och hög träffyta med variabel tjocklek i beta-titanium och en tung wolfram-sulplatta (tungsten) som utgör nästan 25 % av huvudets massa. Tillsammans ger detta högre bollhastighet och mindre backspinn, vilket ger mer längd och ökad pricksäkerhet.

Det mattsvarta huvudet på 219 cc har betryggande profil och standardloftet på 13 grader kan enkelt justeras plus eller minus en halv grad med PINGs Trajectory Tuning-teknik. Standardskaftet är PINGs eget TFC 949-grafitskaft med chrome PVD-finish, som ger bättre energiöverföring och högre bollhastighet, vilket är like amed mer längd. Den höga balanspunkten har gjort att skaftet kunnat göras 43,5" med ökad massa i huvudet.

Den nya Rapture-trätrean ser intressant ut och kan säkert hamna i en del bagar hos spelare som slår sina fairwayklubbor bra, men inte kan träffa världen med sina drivar. Men smakar det så kostar det och du får slanta upp hiskeliga 4299 kronor om du också vill bli tryggare från tee. Du kan beställa din Rapture-trätrea i den shop där du brukar handla PING-prylar.

Länkar