Som vi alla vet byggs en bra golfsving upp från marken. En platt och stabil främre fot samt en mer rörlig bakre halva av foten ger mer kraft och precision - vilket ger mer konsekventa resultat.

Som komplement till denna assymetriska process har Nikes designers tagit fram det man kallar Articulated Integrated Traction för bättre fotarbete i svingen.

Via egen forskning och testning med de kontrakterade spelarna har den helt nya grepptekniken en friare koppling mellan skons främre och bakre del, vilket gör att spelaren kan få mer fart i svingen.

”När våra designers började skapa det som skulle bli Articulated Integrated Traction tog vi en rejäl titt på fotens rörelse i alla delar av svingen”, förklarar Gentry Humphrey, VP Nike Golf Footwear. ”Vi tittade också på de olika ytor och vinklar som spelaren har att förhålla sig till under en golfrunda, och jobbade hårt för att ta fram ett grepp som fungerar i alla lägen."

De ledade kanalerna, som för tankarna till undersidan på en boaorm, ger också bättre balans samtidigt som spelaren står lägre och har bättre kontakt med marken. Ett unikt TPU-mönster ger ett kontinuerligt grepp som ersätter traditionella spikar utan attkompromissa med greppet.

Den nya sulan får premiär på nya Nike Flyknit Elite där greppet kompletteras med en mellansula som försetts med responsiv Lunarlon-dämpning i hela sin längd samt en lätt Flyknit-ovandel i ett stycke med ypperliga andningsegenskaper.

Det här är den första Flyknit-skon som är särskilt framtagen för maximal prestation i golfvärlden och ger riktat stöd i nyckelområden så att foten kan hållas ned stabilt genom hela rörelsen.

Dynamic Flywire stadgar mellanfoten i svingen medan den medelhöga ovandelen följer foten och förhindrar att gräs och annat skräp kommer in i skon. Längs ovandelens kant finns också ett TPU-skal som skyddar mot dagg.

Nike Flyknit Elite kommer lagom till US Open nu på torsdag den 16 juni och är tillgänglig i två färgkombinationerpure platinum/cool grey samt black/clear jade på nike.com samt hos vissa återförsäljare. Vi har fått löfte om att prova Flyknit Elite och återkommer med en rapport så fort vi lagt vantarna på skon.

Länkar