Inspirationen till den här färgsättningen kommer ifrån så kallad tour feedback (sannolikt backad av det enorma suget efter "en annan tillverkares" röda och svarta lilla putter). Eftersom Odyssey är så vanlig bland proffsen lär den vara svår att missa på tv-sändningarna - och de röda och svarta O-Works med Microhinge gör sin Major-debut den här veckan på Royal Birkdale.

Ny modell
I övrigt är det samma putters som i den tidigare O-Works Microhinge-serien, med tillägg av en ny #7S med mer tåhäng som efterfrågats av tourspelare. För dig som har en lite mer rundad puttrörelse kan den vara värd att prova.

Microhinge-tekniken i sig består av två delar. En platta i rostfritt stål och ett mjukt elastomerskikt. Plattan har så kallade "microhinges" som är avsedda att böjas och sedan rätas ut i träffen och därmed ge bollen lite toppspinn för att bollen ska rulla tidigare och därmed bli mindre känslig för ojämnheter i ytan. Odysseys egna robottester visar att Microhinge-tekniken ger nästan dubbelt så mycket som deras Fusion RX-insert.

Både skönt och bra
Elastomerskiktet i sig står för en stor del av ljudet och känslan. Det här är en plast som är mjukare än skalet på de flesta tourbollar, och det märks verkligen när man puttar. Den sköna känslan bidrar mycket till att ge en bra feedback och därmed känsla för längden när man puttat in sig lite.

Enligt Odyssey är det här en teknik som vi vanliga dödliga kan ha stor nytta av eftersom många av oss inte har en puttrörelse som i sig ger toppspinn. Proffsen gör redan det här med sin teknik medan vi andra nu med Microhinges kan få hjälp att uppnå samma effekt.

Av bilderna att döma är det också en bra färg för de här modellerna. Jag ska definitivt ha en röd O-Works #7. Du som också vill ha en av Odysseys "lilla röda" eller en helsvart modell får vänta till 1 september och då betala 2199 kronor. Vill du ha 2-Ball får du lägga på ett par hundralappar.

Imponerande överlägsenhet
Lite statistik som Odyssey Golf vill delge oss är att Odyssey-putters har flest segrar på tourerna i år (41 stycken), används av flest spelare på tourerna (över 40 %), tog tre segrar förra helgen (PGA, LPGA och Web.com), tog 84 segrar 2016 (nästan dubbelt så mycket som närmaste konkurrenten) och användes av åtta Major-vinnare på de olika tourerna 2016.

Länkar