När Odyssey Works nu släpper en serie Tank Cruiser-putters är det fyra modeller som alla är värda en extra titt för dig som är ute efter en ny putter. Här finns bland annat Odysseys nu välkända Versa-färgsättning som gör det enkelt att få in rätt sikte samt en riktigt bra insert och justerbar motbalansering.

Versa-färgerna i kontrasterande silver och svart är knappast någon nyhet, men riktigt bra för dig som gillar ett visuellt stöd när du ställer upp dig till bollen. Inte heller Fusion RX-inserten med White Hot och ett ultratunt stålnät samt Metal X-rullmönster är ny.

Det som däremot är nytt med nya Tank Cruiser-serien från Odyssey Works  är den justerbara motbalansen via olika utbytbara vikter i både greppet och huvudet. För dig som vid årsskiftet ska lämna en förankrad putter är det här goda nyheter. Och det är goda nyheter även för alla oss andra – för vem vill inte ha en stabilare puttrörelse?

Du kan välja på fem, femton eller trettio gram motbalanseringen i greppet och de olika huvudvikterna kan justeras tio gram upp eller ned från standardvikten (V-Line, #7 och #1: 375 gram (justerbart till 365 eller 385 gram) och 2-Ball Fang: 385 gram (justerbart till 375 eller 395 gram).

De fyra modellerna – V-Line, #7, #1 och 2-Ball Fang har alla rönt stora framgångar såväl på touren som bland oss vanliga golfspelare:

  • V-Line: Huvudformen med ett stort T hjälper dig att få siktet rätt både när du ställer upp dig till bollen och när du rullar iväg den
  • #7: Den här formen har blivit en stor succé på touren med "huggtänderna" som underlättar siktet
  • #1 (Wide): #1 har en klassisk form med ett viktat och bredare bladhuvud, och den har sopat hem massor av segrar på tourerna
  • 2-Ball Fang: Det här är den bästa 2-Ball-versionen genom tiderna och har också blivit en putter som går hem hos alla typer av spelare, med försäljningssiffror därefter.

Standardlängderna är 35 och 38 tum, men du kan beställa en längd som passar dig. Du får också ett Superstroke-grepp på din Tank Cruiser utan extra kostnad.

Du som vill lägga en Odyssey Tank Cruiser i bagen får vänta till 30 oktober när de kommer till shoparna. Priset ligger på relativt saftiga 2799 kronor, men det är det värt om man kan rulla i lite fler puttar!

Länkar