Bärremmen SHOXX X4 är inte helt ny, men jag har inte sett den förr och blev riktigt intresserad eftersom jag ibland får med mig lite mycket bollar i bagen (rekordet är nog 51 stycken när jag räknade efter en gång) och känner mig lite sliten i axlarna.

Det här är en "vanlig" bärsele såtillvida att den har två vadderade axelremmar, men den har dessutom försetts med ett mycket avancerat system för att minska belastningen genom ett elastomersystem för stötdämpning mellan axelremmarna och bagen, ungefär som stötdämparna i en bil.

Det här minskar belastningen när du går genom att vikten inte flyttas runt utan kan hänga mer jämnt. SHOXX X4 håller också bagen mer stilla så att du inte behöver stappla fram när du blir trött. Något som inte är helt ovanligt mot slutet av en runda om man packar i 14 klubbor, regnkläder och allsköns annat skärp.

Upphängningssystemet neutraliserar den nedåtriktade effekten när du går och ger mindre belastning på nacke och axlar vilket också är en stor fördel när du råkar ha en bra score på gång och vill fokusera på spelet.

Om du vill prova den stötdämpande bärselen SHOXX X4 så kan du titta på några av OGIO-bagarna i bärbagsortimentet, som Grom (2800 kronor), Silencer (2800 kronor) och Ozone (2400 kronor). Alla finns att hitta i golfshopen och online redan nu.

Du kan läsa mer om OGIO på www.ogio.com eller hos den svenska distributören www.golfgeist.se

Länkar