Oscar Jacobson grundades redan 1903 och det är därför föga överraskande att de fokuserar på hantverksteknik, detaljer och tidlös elegans. I ett partnerskap med spanska Lottusse som gjort skor sedan 1877 släpper man nu en kollektion eleganta och iögonfallande golfskor.

Kollektionen består av fyra stilar i helläder – Suede, Brogue, Monk Strap och Classic – där Suede och Brogue har pigga färger för våren och sommaren. Utöver de gröna, blå och gula skorna finns även mer konservativa alternativ. Den spännande Monk Strap-modellen och Classic Saddle-skon har en i huvudsak svart palett.

De handgjorda skorna i högklassigt läder har Lottusse Waterproof System-teknik där skinnet genomgår en behandling som gör dem helt vattentäta eftersom skinnet inte tar upp någon fukt.

Oscar Jacobsons Lotusse-skor bör komma till shoparna relativt snart och kostar som man kan vänta sig av handgjorda helläderskor en hel del. Svenska priser har inte meddelats, men Brogue/Suede går på 350 euro och Classic/Monk 375 euro.

Länkar