Det är inte svårt att göra järnklubbor som går både längt och rakt. TaylorMade har med sina M1 och M2 gjort just det. Bättre spelare brukar dock inte riktigt tilltalas av klubbor som inte riktigt ser "rätt" ut och som fokuserar mer på längd och förlåtande egenskaper än möjlighet att forma slag och ge rätt feedback.

För de spelarna har TaylorMade i stället tagit fram två nya järnklubbor: P770 och P750 Tour Proto.

P770 är TaylorMades senaste Tour-klubba för de bättre spelarna som utöver att ge förbättringar i spelbarhet också ge en bättre spelupplevelse. P770 har en elegant design som tilltalar bättre spelare och är smidda i 1025 kolstål. Spelbarheten förbättras med en precisionsfräst träffyta samt en 70-gramsvikt i volfram på järntre till järnsju.

Smidesprocessen görs i flera steg med en press på 2000 ton, tre gånger så kraftfull som en vanlig smidespress, vilket ger en perfekt huvudform med minimal handpolering – och en mjuk och solid känsla. Det stora motståndet mot vridning och den lägre tyngdpunkten gör också P770 till en högpresterande järnklubba med bra känsla och skönt ljud.

Trots den stora spelbarheten har klubban ändå försetts med mycket liten offset, tunn topplinje och kortare blad, vilket gör det till en skön upplevelse bara att adressera bollen.

Den andra modellen, P750 Tour Proto, är utvecklad med feedback från TaylorMades tourspelare och är ett äkta smitt blad med mycket tunt hålrum. Även denna är smidd i 1025 kolstål och har en precisionsfräst träffyta och baksida. Detta gör att träffytans tjocklek, tyngdpunktens placering och viktfördelningen kan matcha exakt det som de bästa spelarna efterfrågar.

P750 Tour Proto har en ännu tunnare topplinje och minimal offset för att passa tourspelarnas ögon. Här finns också en smalare sula och tajtare framkant för bättre kontakt med marken. Liksom P770 har P750 Tour Proto volframvikter (fem gram i sulan) på järntre till järnsju för att ge perfekt placering av tyngdpunkten för optimal bollbana och kontroll.

Den 17 mars kan du springa och köpa dina nya TaylorMade-järnklubbor och du får betala 12099 kronor för sju P770-klubbor med KBS FLT-stålskaft (S & X) och Golf Pride Tour Velvet 360-grepp. Det finns såklart fler skaft tillgängliga när du gör en custom fitting. P750 Tour Proto kostar 16999 kronor för sju järn och då får du som standard True Tempers Dynamic Gold-skaft.

Länkar