Många som varit på toppklubbar i USA och Storbritannien och köpt en stickad tröja har redan stiftat bekantskap med Peter Millar. Jag har själv några såna i garderoben och det är fina grejer med hög kvalitet. Bolaget grundades 2001 och ligger nu i en koncern med varumärken som Cartier och Montblanc.

I sortimentet finns allt från kläder och skor till tillbehör som säljs i olika kollektioner, som Crown Sportswear, Crown Sport och Women's Collection. Man har också flera tourspelare i sitt "stall", bland andra Brandt Snedeker, Bill Haas och Branden Grace.

G/Fore är ett lite yngre och trendigare varumärke som inledde sin bana med färggranna handskar och nu gått vidare med skor och kläder. G/Fore ligger under Peter Millar, men drivs som ett separat varumärke. Bland ambassadörerna här finns Phil Mickelson, Bubba Watson och simlegenden Michael Phelps.

I sortimentet finns flera olika skor, men fräckast är G/Fores sneaker-modell Disruptor. Det här är en riktigt snygg sko som dessutom är hur skön som helst med det mjuka skinnet. De är vattentäta och har en spiklös sula som levererar det intressanta meddelandet FORE PLAY på undersidan.

Jag återkommer med ett test av skon när jag hunnit gå några varv med den. På banan och på stan.

Länkar