Vi skrev tidigare om PINGs 25-serie och har haft förmånen att prova en G25 en tid. Tyvärr har budgeten inte räckt till en Sydafrikaresa för att göra en komplett genomgång ännu, men när solen tittade fram och gav några plusgrader så blev det några bollar på rangen.

Första intrycket när klubban packas upp ur lådan är riktigt bra, headcovern är snygg – vilket är nog så viktigt – och nyckeln med instruktioner ligger inklämt i headcovern där man ska hålla när man drar av den.

Efter att ha tagit av plasten på huvudet kan vi konstatera att den mattsvarta färgen är lika snygg som på föregående modeller I20 och Anser.

Jämför man med Anser-drivern, som också har den justerbara hosel som G25 har, är det inga större skillnader i utseendet. Huvudet på G25 har en något mer utdragen form, den mattsvarta tonen tycks vara lite ljusare och grafiken på toppen är lite ljusare och tydligare. Dessutom är hoseln något högre.

Det 460 cc stora huvudet är helt i titan och träffytan har försetts med variabel tjocklek, vilket ska ge mer längd över hela träffytan. Justeringsmöjligheten på bara en halv grad upp eller ned är aningen snålt, men gjorde faktiskt en hel del skillnad i vårt enkla första test.

Efter bara några bollar är det tydligt att den här klubban kommer att tilltala många spelare. PINGs standardskaft TFC 189D, ett lättviktsskaft med hög balanspunkt och stiff flex, hänger bra med även när lite duktigare spelare slår, och med tyngdpunkten lägre och längre bak är utgångsvinkeln betydligt bättre än t.ex. PING Anser, som många spelare hade svårt att få tillräckligt hög utgångsvinkel med.

Det är också aningen mer skruv i bollen än Anser, men det är något vi får återkomma till när säsongen kommer igång och en mer ingående test kan göras med lite mer data. Den var dock tydligt förlåtande mot orena träffar, farten fanns kvar och spridningen inte särskilt stor även om man träffar utanför sweetspot.

Du som själv vill prova kan redan nu uppsöka en välsorterad golfshop och slå några slag. Blir du förtjust i den får du langa upp 3 195 kronor i kassan.

 

Länkar