Jag behövde en ny jacka när min gamla Adidas började bli noppig och småful. Eftersom jag mest spelar golf när jag är ute så blev det en golfjacka – en Norse från Ping, som blir allt större på klädsidan och det med all rätta med tanke på den kvalitet de levererar.

Min svarta modell är bra på många saker, men den underpresterar lite i designen – den är lite för diskret, men har i alla fall ett trevligt rutmönster på bröstet och en diskret Ping-logga på höger axel. Den är också lite stor om du vill knöla ned den i en pencil-bag. Å andra sidan är det allt jag hittat att klaga på – i övrigt är det en kanonjacka som faktiskt kan motivera det relativt höga priset.

Det första som slog mig när jag packade upp jackan var hur otroligt lätt och mjuk den var. Skulle man vara lagd åt det hållet hade den fungerat utmärkt som snuttefilt och jag tar ofta och gärna på mig den här jackan även om jag ska ut med hunden eller gå ned till affären. Den är förvisso ingen renjacka, men har ett vattenskyddat yttermaterial som fungerar utmärkt vid lättare nederbörd eller i kombination med ett paraply på golfbanan.

Värmen levereras via PrimaLoft Silver Insulation Active, en högpresterande teknik som också ger låg vikt. Ett yttermaterial med stretchfunktion gör att svingen är helt obehindrad av jackan – nog så viktigt för oss som gärna fortsätter spela även nu när vädret är lite sämre. De två rymliga framfickorna med dragkedjor är bra, men jag hade gärna sett att den haft en innerficka för mobilen.

Efter flera varv och många promenader i den så uppskattar jag också att Pings teknik ger önskad värme, men att man inte blir överhettad i den. Faktum är att den är lite "fire and forget", man tar på den, spelar eller går sin runda och tänker inte ens på att man har den på sig. Den känslan förstärks ytterligare av att det inte är nåt som skaver, inte ens kragen framtill där jag ofta annars får ha dragkedjan öppen för att slippa obehag under hakan.

Ping har också varit väldigt nöjda med Norse. Det enda de kan klaga på är att de borde ha tillverkat många fler - för den har gått som smör i solsken när shopparna gjort sina beställningar. Rusa till shopen och se om där finns någon kvar till dig. Den är väl värd de 1899 kronor som Ping begär för den.

Länkar