G410-serien var en stor succé för Ping så det har kanske inte skadat att den fick vara senaste modell ett tag, men nu är äntligen uppföljaren här. Nya Ping G425 är "som vanligt" en komplett serie klubbor med drivers, fairwayklubbor, hybrider (och Pings så kallade Crossover) samt järnklubbor.

Tyvärr kom lådan med testklubbor först idag så Kittad får återkomma med en mer utförlig test – under tiden kan du läsa på om klubborna nedan.

G425 Driver
"Gamla" Ping G410 var en makalöst bra driver med extremt förlåtande egenskaper. Och Pings ingenjörer har fortsatt fokusera på de förlåtande egenskaperna – en klok idé eftersom golfens regelmakare ju satt stopp för några direkta längdförbättringar. Liksom tidigare finns tre modeller, LST för dig som vill ha mindre spinn, MAX för dig som vill ha maximalt förlåtande egenskaper och SFT för dig som har trassel med slice.

G410 var den första Ping-drivern med en flyttbar vikt och i nya G425 är denna vikt tyngre, 17 gram i LST-huvudet, 26 gram i MAX-huvudet och 23 gram i SFT-huvudet (där den är fast och inte flyttbar). Det är fortfarande tre positioner som gäller och Ping MAX utlovar ett MOI-värde på över 10 000 (som en putter nästan) med rätt kombination av loft och viktposition.

Den nya, hetare träffytan Ti-9S+ är smidd och ger större trampolineffekt och därmed högre bollhastighet samt ska vara "rough" för att minska spinntalet. Den numera välbekanta Dragonfly-tekniken finns kvar med turbulatorer på toppen för bättre aerodynamik. Lättviktshoseln är justerbar i åtta steg (loft och lie). Färgsättningen är också trevlig, lite mer diskret, men proffsig.

Eftersom det är Ping så finns naturligtvis en uppsjö olika custom fitting-alternativ och ett gäng skaft som du kan välja mellan utan upcharge. Dessutom är greppet försett med Arccos Caddie-sensor så att du kan koppla upp drivern mot din app och få all statistik du kan önska dig.

Ping G425 Fairway
Fairwayklubborna i G425-serien har en avancerad så kallad Face-Wrap Technology där hela främre delen av klubbhuvudet är i tillverkad i tunt och höghållfast maraging-stål, vilket ska ge större trampolineffekt, högre bollhastighet och mer längd.

Träffytans utformning har det Ping kallar för Spinsistency-böjning, vilket ger konsekvent spinntal över hela träffytan och mer längd, särskilt vid träffar lågt på träffytan. Det handlar i princip om att klubbans "roll", vertikala böjning är lite "bullig" nedtill.

En volframvikt långt bak ger ytterligare förlåtande egenskaper och toppen – helt slät och utan turbulatorer, är försedd med tre prickar som hjälper dig att sätta ned klubban rätt vid bollen och sikta rätt.

Även här finns tre alternativ, LST, MAX och SFT. Du kan justera loft och lie i åtta steg och välja mellan ett gäng olika skaft samt får ett grepp med sensor för insamling av statistik via Arccos Caddie-appen.

Ping G425 Hybrid och Crossover
G425-hybriderna har samma teknik som fairwayklubborna, med Face Wrap-teknik, en volframvikt längst bak och den justerbara hoseln. Toppen är slät och har samma tre punkter. Här finns dock bara en modell att välja på – men du kan få den i allt från H2 till H7 (34 grader loft).

Det som i folkmun brukar kallas driving iron kallar Ping för Crossover. Här finns nu en härligt mörk finish, och extrem perimeterviktning för mer förlåtande egenskaper. Träffytan är i höghållfast och fjädrande maraging-stål för högre bollhastighet och utgångsvinkel.

Ping G425 Järnklubbor
Järnklubborna i nya G425-familjen har försetts med en träffyta med variabel tjocklek, som fairwayklubbor och drivers brukar ha, vilket gör att de har den högsta bollhastighet som en Ping G-järnklubba någonsin levererat.

Med en volframvikt i tån och hälen är perimeterviktningen och de förlåtande egenskaperna förbättrade trots att bladlängden kortats. Dekalen i hålrummet täcker mer av träffytan och ger bättre känsla. Den kaskadformade sulan och det utskurna hålrummet under topplinjen ger högre och längre slag med bra stopp på greenerna.

G425-järnklubbornas Hydropearl Chrome Finish är vattenavvisande och för ytterligare förbättrad bollkontakt och spinn har wedgarna försetts med precisionsfrästa grooves. Du kan få dem från järnfyra till lobbwedge och i tre olika specifikationer med olika loft: Standard, Power och Retro.

Läs hela pressmeddelandet nedan.
PING introducerar G425 drivers, fairways, hybrider, järn och crossovers.
HELSINGBORG (11 januari, 2021): PING introducerar idag den nya G425-familjen som innehåller en serie av klubbor som är framtagna för att passa golfare på alla nivåer. PING som varumärke fortsätter med sitt åtagande att ge golfare fortsatt utveckling av teknologier som i sin tur leder till bättre score och mer njutning på golfbanan.

”Vi är väldigt glada över att kunna lansera PINGs nya generation av score-förbättrande, skräddarsydda och specialbyggda utrustning till golfare runtom i världen”, säger PINGs President John K. Solheim. ”Våra ingenjörer har lyckats förbättra prestandan i G425-familjen, vilket vi är säkra på att våra lojala PING-spelare kommer att uppskatta. Vi är även säkra på att såväl nya golfare som erfarna golfare som är ute efter att förbättra sitt spel och njuta av sin tid på golfbanan ännu mer kommer att tycka om de nya produkterna. Vi har, som alltid, följt vår filosofi när det gäller produktutveckling och det innebär att vi inte lanserar en ny produkt om den inte är markant bättre än sin föregångare. G425 uppfyller de kraven både när det gäller utseende och prestanda.”

“Responsen vi har fått för G425 på tourerna har varit fantastisk,” säger Solheim. ”Det började med en vinst första veckan på Europatouren när Tyrrell Hatton debuterade med G425 på BMW PGA Championship och vinsterna har fortsatt runtom i världen sedan dess. Viktor Hovland vann Mayakoba Golf Classic i början av december med G425 LST och en vecka senare, på U.S. Women’s Open, var G425 återigen den vinnande drivern. Totalt sett har G425-drivern redan sex vinster på sitt CV. Våra spelare gillar det stilrena och högklassiga utseende på klubborna och är ännu mer imponerade över dess prestanda.”

MAXAD MOI
Bland våra G425-drivers heter den primära modellen ”Max”, eftersom MOI-värdet i klubban är det högsta en PING-klubba någonsin haft, vilket innebär att det även är den mest förlåtande drivern någonsin. Vid sidan om G425 Max finns även LST (Low Spin Technology) och SFT (Straight-Flight Technology) för att kunna erbjuda alla typer av golfare önskad bollflykt.

För att nå den höga prestanda som G425 Max (9º, 10.5º, 12º loft) erbjuder, kombinerade PINGs ingenjörer de viktigaste teknologierna från G400 Max och G410 Plus. Resultatet blev ett ökat MOI-värde I det 460cc stora huvudet som kommer med en flyttbar tungstenvikt på 26-gram. Denna flyttbara vikt kan positioneras i tre olika lägen, som är något tätare jämfört med G410 Plus/LST. På så sätt kan man flytta tyngdpunkten i drivern utan att förlora prestanda i övrigt. De tre olika lägena som vikten kan sättas i är neutral, draw och fade vilket i sin tur ger alla golfare möjligheten att spela med en driver som passar just deras sving och ger önskad bollflykt. Den genomsnittliga ökningen i MOI är 14% sett över de tre olika viktinställningarna jämfört med G410 Plus och tre av loft- och viktinställningarna ger ett kombinerat MOI-värde som snuddar vid 10,000 (gm-cm²).

LST-modellen (9º, 10.5º loft) är designad med ett päronformat klubbhuvud som är något mindre än MAX (LST 445cc, MAX 460cc) för att minska spinnen med ca 200 rpm jämfört med G410 LST och 500-700 rpm jämfört med G425 Max. Det mindre LST-huvudet har en flyttbar vikt på 17-gram som går att positionera i tre olika inställningar (Draw, Neutral, Fade) för att passa så många golfare som möjligt och för att hjälpa dem uppnå önskad bollflykt.

För golfare som ofta missar sina utslag till höger (för högerfattade golfare, vänster för vänsterfattade) så finns den 460cc stora SFT-modellen (10.5º loft). SFT står för Straight-Flight Technology och är mer draw-vänlig för att hjälpa dessa golfare att träffa fler fairways. Klubbhuvudet har en fast tungstenvikt på 23-gram och vikten är placerad mer mot hälen för att underlätta höger-till-vänster-skruv. Svingvikten är även något lättare (D1) vilket i sin tur även hjälper golfaren att uppnå en bättre bollflykt.

För att öka både klubb- och bollhastighet har alla tre modeller våra patenterade PING-teknologier. Våra turbulatorer ger förbättrad aerodynamik och minskar luftmotståndet, träffytan av T9S+ flexar för mer längd i slagen och den invändiga ribbade konstruktionen i huvudet av Ti-8-1-1 förbättrar akustiken för ett solidt och behagligt ljud. Varje modell kommer även med vår hosel som har 8 olika inställningar varav loft +/- 1.5º och lie upp till 3º mer flat.

Stora Framsteg Som Innebär Mer Längd.
I de nya G425 fairway- och hybrid-klubborna finns två nya PING-innovationer vid namn Facewrap Technology och Spinsistency. Tillsammans ger de mer längd och mer konsekvent spinn i slagen. Klubborna finns i en mängd olika alternativ så att varje golfare ska kunna fylla sin bag med rätt avstånd mellan varje klubba.

Med den nya Facewrap-designen har den tunna och starka träffytan av maråldrat stål fortsatt en bit upp på kronan och även under sulan för att tillåta träffytan att flexa mer och i sin tur ge högre bollhastighet. Detta hjälper golfaren att få ut mer längd i slaget och få en högre bollflykt.

För att ge mer konsekventa spinntal är träffytorna på G425 fairway woods och hybrider utrustade med en komplex böjning som gör att loftet minskar med cirka 2.5º långt ner på träffytan. Detta normaliserar spinnen och ökar bollhastigheten för mer längd. Både spelare och PING Man-robotens tester visar på ökad längd i slagen tack vare Spinsistency, särskilt vid träffar lågt på träffytan vilket är den vanligaste missen på fairway woods och hybrider.

En tungstenvikt har placerats ut strategiskt på sulan för att öka MOI-värdet och göra klubborna mer förlåtande. Uppe på kronan återfinns siktmärken I form av tre prickar som ger golfaren ett visuellt tilltalande utseende och hjälp med att sikta in sig rätt.

G425 fairway woods finns i modellerna Max 3W (14.5º), 5W (17.5º) 7W (20.5º), 9W (23.5º), LST (Low Spin) 3W (14.5º) och SFT (Straight Flight) 3W (16º), 5W (19º) samt 7W (22) º. Hybriderna är tillgängliga i 2 (17º), 3 (19º), 4 (22º), 5 (26º), 6 (30º) och 7 (34º).

Både fairway woods och hybrider är utrustade med vår lättvikts-hosel som har åtta olika inställningar för loft (+-1.5º) och lie (upp till 3º mer flat) för att kunna uppnå önskad bollflykt.

Mer längd. Mer förlåtande.
Till skillnad från våra senaste järnklubbor har PINGs ingenjörer gjort om träffytan på G425-järnen och implementerat en metal-wood-inspirerad träffyta med VFT(variable face thickness)-design. Detta gör att träffytan flexar likt en metal-wood och ger både ökad bollhastighet och högre bollflykt så att golfaren kan stanna bollen bättre och snabbare på green.

För att kunna skapa denna nya träffyta utvecklades ett mer kompakt klubbhuvud som nu sätter en ny standard för hur förlåtande ett järn av denna storlek kan vara. Avståndet häl-till-tå är kortare än G410, men klubban har ett 3% högre MOI-värde tack vare utmärkt perimeterviktning med vikter i både tå och hosel.

Utöver detta så är baksidan av klubban utrustad med en multi-materiell bricka som täcker en stor del av träffytans rygg. Denna multi-materiella bricka dämpar oönskade vibrationer och ger en fantastisk känsla samt ett tilltalande ljud.

G425-järnen är utrustade med en prestationshöjande, vattenavvisande Hydropearl Chrome Finish och är tillgängliga i 4-9, PW, UW, SW och LW i både Standard, Power Spec och Retro Spec loft. Skårorna på PW, UW, SW och LW är precisionsfrästa för att ge bättre kontroll och touch runt green.

Ny Finish. Bättre Resultat.
G425 Crossovern är framtagen för att ge golfaren ett förlåtande alternativ med egenskaperna från ett långt järn. Oavsett om du slår från tee eller från fairway så är crossovern ett utmärkt val för dig som föredrar känslan från ett järn, men de förlåtande egenskaperna från en hybrid eller fairway wood. Den tunna träffytan ger hög bollhastighet och hög bollflykt vilket leder till att bollen landar mjukt och stannar närmre hål. De förlåtande egenskaperna uppnås genom perimeterviktning med viker i tå och hosel. G425 crossovers är även designade med en mörk Hydropearl Finish som är vattenavvisande vilket ger hög prestanda i alla olika väderförhållanden. Tillgänglig i 2 (18º), 3 (20º) och 4 (22.5º).

ALTA CB Slate Skaft
PING ALTA CB Slate (SR, R, S, X) är standardskaftet i G425 Drivers, Fairway Woods, Hybrider och Crossovers. PING fortsätter att satsa på counter-balanserade skaft och i ALTA CB Slate finns det en 8-grams plugg i ändan på skaftet för att ge mer fart och förlåtande egenskaper. I G425-järnen är AWT 2.0 standardskaftet i stål och ALTA CB Slate standardskaftet i grafit.

Arccos Caddie Smart Grip Program
Arccos Caddie Smart Grip (Golf Pride Lite 360 Tour Velvet) i en av fyra olika storlekar (Red -1/32”, Aqua -1/64”, White/Std, och Gold +1/32”) är standardgreppet på alla klubbor i G425-serien. Golfare som köper ett set med fem eller fler G425-järn kan kostnadsfritt tillhandahålla åtta Arccos-sensorer med en 90-dagars kostnadsfri testperiod av Arccos Caddie appen. Golfare som köper en eller fler G425 Driver, Fairway Wood, Hybrid eller Crossover har möjligheten att tillhandahålla 14 kostnadsfria Arccos-sensorer och 90-dagars kostnadsfri testperiod av appen mot en betalning av frakt på $19.99.

Länkar