Japanska premiumtillverkaren XXIO är inte så välkänd i Sverige, men däremot enormt stor i sitt hemland och nu lanserar man nya X-serien som innehåller allt från driver, fairwayklubbor och hybrider till järnklubbor. Poängen är att de här klubborna ska vara effektiva för mer moderata svinghastigheter och leverera mer på det du presterar.

Detta menar XXIO att man gör genom att man förbättrat hela klubban i grunden, bland annat med en låg vikt och hög balanspunkt snarare än att ha en explosiv träffyta som mest gagnar den som har hög svinghastighet och träffar i sweetspot.

En viktig del i XXIO-systemet är skaftet, som har så låg vikt som bara 43 gram på drivern, och högre balanspunkter. Det här kallar man "Smart Impact" och menar att genom att ha balanspunkten närmare händerna ska spelarna kunna få bättre kontroll och svinga snabbare. Det här gynnar då mest den som har låg eller medelhög svinghastighet.

Hela XXIO:s driver i X-serien väger bara 270 gram och har en träffyta med variabel tjocklek och hög trampolineffekt på de områden som medelgolfare ofta använder. Det betyder att träffytan är extra tunn lågt på hälen, högt på tån och vid toppen nära hälen och tån. Någn justeringsmöjlighet finns inte.

Utöver drivern levererar XXIO också fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor i nya X-serien, alla med samma tanke att hjälpa dig att få ut mer av din befintliga sving.

XXIO är storsäljare i Japan och där är högt pris något att eftersträva. Huruvida XXIO gör succé i Sverige med sin prisbild är mer oklart. När grejerna kommer i slutet av året får du hosta upp 6549 för drivern, 4399 för en fairwayklubba, 2799 för en hybrid och 12999 för ett järnset (sex klubbor, J5-PW) med grafitskaft. Inte Honma-priser, men ändå lite tufft för ett märke utan "tour presence" som kan få golfare att hala upp lädret.

Länkar