Puma har teasat oss ett tag men nu är de offentliggjorda – nya TitanTour Ignite som sägs vara ännu skönare än TitanTour som jag gillade skarpt när jag testade ett gäng olika skor i våras.

Skon är försedd med Ignite Foam som integrerats med den gjutna Pwrframe-ramen för en fjädrande effekt som ger tillbaka energi när du går, vilket gör att du inte blir lika trött mot slutet av din runda. Den mjuka och fjädrande känslan ska också belasta foten mindre. Hela idén känns igen från de Adidas Adipower Boost som mycket väl kan ha varit de mjukaste skor jag provat om än kanske inte riktigt höll samma klass kvalitetsmässigt.

Utöver den mjuka och fjädrande känslan är nya TitanTour Ignite också försedd med PWRCOOL, vilket ska absorbera, lagra och releasa värme så att du inte får lika varma och svettiga fötter. Den nya lästen ger också bättre passform och ovandelen i helläder är vattentät och tålig.

Dessutom är skon mer stabil via ett integrerat hälstöd samt en ultratunn TPU-ram som omger mellansulan och ger låg vikt, längre hållbarhet och större flexibilitet. På sulan sitter nio lågprofilspikar, vilket tillsammans med sulans utformning ger riktigt bra grepp. Den tidigare versionen av TitanTour hade också mycket bra grepp, men gjorde rejäla spår i mjuka greener och samlade en del skräp i mönstret. Förhoppningsvis är nya TitanTour Ignite bättre här.

Du kan köpa nya Puma TitainTour Ignite från och med 1 december och de finns i sex olika färgkombinationer (tre nu och tre som kommer senare) som alla levereras med skosnören i två olika färger så att du kan matcha din egen stil. Priset i Sverige hamnar på relativt rimliga 1899 kronor för ett par så avancerade skor. I februari kommer även en premiumvariant med tre olika färgkombinationer och ett pris på 2199 kronor.

Inom kort hoppas jag få testa ett par och återkommer då med mer information och ett omdöme.

Länkar