TITANTOUR är designad för att vara den "coolaste" skon i golf, i ordets dubbla bemärkelse. Detta uppnås genom en temperaturreglerande  teknologi som Puma kallar Outlast®. Allt paketerat i en sportig, iögonfallande siluett med tourprestanda.

Outlast Certified Space Technology™ utvecklades ursprungligen av NASA för att hålla en behaglig temperatur i rymddräkter. PUMA tar nu denna teknik till golfbanan. Placeringen av teknologin i innersulan är utformad för att hantera värmen och samtidigt kontrollera produktionen av fukt. Fotens temperatur regleras genom att materialet absorberar, lagrar och frigör värme. 

Grant Knudson, Pumas sko-chef uttrycker det så här:
- Once again, we are pushing the limits of footwear innovation and style. The TITANTOUR provides even greater comfort for the golfer by proactively regulating heat and reacting to changes in conditions and foot temperature. The fit, feel and performance of the new TITANTOUR shoes are specifically designed to meet the needs of all golfers at the highest level.

Mellansulan i TITANTOUR har vad som kallas Power Technology - en ultratunn ram av thermoplastisk polyurethane (TPU) som omsluter en kärna av eten-vinylacetat (EVA). Tillsammans ska dessa två svårutalade material ge en sko som är lätt, stark, hållbar och med ökad flexibilitet. För att ge än mer stabilitet och bättre markkontakt innehåller även hälen TPU. Tillsammans med den nya lågprofil spikarna ska sko ge ett "fenomenal grepp"

Större delen av skon är klädd med ett premiumskinn för en mjuk känsla och sofistikerat utseende. Över tårna går vad Puma kallar en PowerVamp vilket minskar uttöjning över tid. Innersulan är utrustade med ett speciellt skum som "minns" din fots konturer.

Ett par TITANTOUR kommer att kosta 1 795 kronor. De kommer i tre färgkombinationer den 1 februari 2015. Se bildspelet ovan för några exempel. Puma lämnar en tvåårig garanti på vattentätheten.

Samtidigt så slämmer Puma även en modell som de kallar TITANLITE. Den kommer att kosta 995 kronor. Denna varianten är en lättviktsko som använder samma Outlast-teknologi som TITANTOUR för en sval känsla.TITANLITE släpps i tre färgkombinationer. Du hittar några av dem i bildspelet ovan.