Min älskade Machine-putter råkade illa ut på en resa och det böjda skaftet behövde bytas. Machine tycks ha lagt ned verksamheten, men turligt nog hade den svenska distributören ett litet lager. Under tiden jag inväntade ett nytt skaft provade jag en Evnroll med ett mycket intressant grepp.

Gravity Grip, som det heter, är tillverkat i ett mycket lätt material med en uttalad V-form som gör att det ligger mycket bra i fingrarna för mig (har M i handske så den som har större/mindre händer kanske inte är lika imponerade). Parallellt med skaftet finns också en tung stålstång som ger en motbalans som alltså är placerad utanför skaftet och sägs motverka vridning.

När jag så inte bara fick nytt skaft utan dessutom köpte mig en reservputter – i stort sett likadan som min gamla, men med betydligt tyngre huvud – satte jag på ett Gravity Grip på den. Huruvida greppet motverkar vridning eller ej är oklart, men det ger mig en tydlig känsla för klubbhuvudet och en riktigt bra "rakt bak och rakt igenom"-rörelse som framförallt gör det väldigt enkelt att starta bollen på linjen.

Det tunga huvudet på min reservputter passar utmärkt till Gravity Grip som med en totalvikt på 120 gram är tyngre än vanliga grepp. Det här gör också att hela puttern känns välbalanserad och väldigt bra även på längre puttar där rörelsen blir stor och en putter utan motbalans kan ge lite blandade resultat för mig.

Enda klagomålet är att när greppet var nytt så var det lite "halkigt", vilket troligtvis har med tillverkningsprocessen att göra för efter ett tiotal rundor är det nu riktigt bra känsla både med och utan golfhandske (som jag normalt aldrig tar av när jag spelar, men inte bryr mig om att ta på när jag tränar puttar).

Efter en hel del puttande med det här greppet – både på banan och på övningsgreenen – är min reservputter inte längre just reservputter utan har fått en fast plats i bagen. Om det är greppet eller nyhetens behag är en annan fråga, men tittar jag på statistiken så sänker jag betydligt fler puttar från två till fyra meter, vilket en tid har varit min akilleshäl på greenerna.

Min gamla putter har röda detaljer på huvudet och ett svart grepp så därför valde jag det röd/vita greppet (finns även svart/grå) till min nya putter som har svarta detaljer. Snyggt!

Evnrolls Gravity Grip kostar 399 kronor och kan beställas på Evnroll.se.

Länkar